Politika & Kriminal

Ovo ide dalje. Nakon obitelji iz BiH, HDZ-ov šef dubrovačke bolnice sredio cjepivo i šefu policije?

Načelnik dubrovačke policije nije želio potvrditi informaciju, samo kaže da je to 'njegova privatna stvar'

31.03.2020., Opca bolnioca Dubrovnik - Konferencija za medije stozera civilne zastite.
Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL
FOTO: Grgo Jelavic/PIXSELL

Među pripadnicima MUP-a koji su se nedavno preko reda cijepili u dubrovačkoj bolnici navodno se našao i šef Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević, piše Index. Ravnatelj bolnice, HDZ-ovac Marijo Bekić, svoj je potez Ministarstvu zdravstva pravdao tvrdnjom da su željeli iskoristiti cjepivo da se ne baci. Unatoč tome, Ministarstvo je u bolnicu poslalo inspekciju da bi utvrdila što se konkretno dogodilo, jer su uz pripadnike MUP-a, te neke svećenike, cijepljeni i roditelji te punica i punac ravnatelja bolnice.

Index piše kako su im u MUP-a potvrdili da se na poziv bolnice cijepljenju odazvalo 17 njihovih službenika. “Kako smo upućeni, radilo se o cjepivima koja su ostala neiskorištena nakon što je određeni broj zdravstvenih djelatnika, kojima su cjepiva bila namijenjena, u posljednji trenutak odustao. Cijepljenju su pristupili oni policijski službenici koji su taj dan bili u službi i koji su mogli iznaći vrijeme za cijepljenje”, poručuju iz Ravnateljstva.

Što kaže Pavličević?

Također navode kako oni ne spadaju u najugroženiju i prioritetnu skupinu, ali da zbog velikog kontakta kojeg imaju s ljudima neće odbiti “mogućnost cijepljenja kada se ona ukaže”.

Iako u MUP-u izravno ne odgovaraju tko se cijepio, Index doznaje da se među cijepljenima nalaze visokorangirani službenici pa i sam Pavličević. On s novinarima o cijepljenju nije htio razgovarati. Ustvrdio je kako to ne može bez Ravnateljstva policije, a da će se kao načelnik njima i očitovati ako to bude potrebno. Na pitanje može o cijepljenju govoriti kao građanin, Pavličević je kazao kako je to “njegova privatna stvar”.

Reagirao i sindikat

Na ovaj slučaj reagirali su, pak, i iz Sindikata policijskih službenika koji su svoj dopis uputili i na adresu premijera. U njemu navode da su zaprimili anonimne prijave u kojima se navodi da su cjepivo primili rukovoditelji PU dubrovačko-neretvanske i to “načelnik PU dubrovačko-neretvanske i njegov zamjenik, voditelj Službe kriminalističke policije, voditelj Operativno-komunikacijskog centra policije, voditeljica Odjela za pravne poslove i ljudske potencijale te neki od načelnika policijskih postaja”.

Oni su pritom ukazali da “još uvijek policijski službenici koji neposredno provode policijske poslove i primjenjuju policijske ovlasti nisu cijepljeni iako su svakodnevno u neposrednom kontaktu s građanima od koji su i osobe oboljele od COVID-a, jer za njih CJEPIVA NEMA, dok se s druge strane cjepivo pronalazi za “vrhušku” odnosno rukovodeći kadar same PU dubrovačko-neretvanske koji sjede u toplim uredima i neposredno ne provode policijske poslove i ne primjenjuju policijske ovlasti”.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu