Politika & Kriminal

Ovo ide dalje. Sad se i Mladež HDZ-a okrenula protiv svog šefa Studentskog zbora, pokreću stegovni postupak

Miokovićev opoziv je ranije danas zatražio i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu.

Novi problemi za predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Mihovila Miokovića. Nakon što je Zbor na Facebooku, u nepotpisanoj objavi, zatražio opoziv Miokovića, inače HDZ-ovca, sada se oglasila i Mladež HDZ-a ogradivši se od stranačkog kolege. Najavili su kako će pokrenuti stegovni postupak protiv Miokovića, a pod upitnik stavljaju i njegovo daljnje članstvo u stranci.

I Zbor i Mladež HDZ-a, Miokovića se žele riješiti zbog medijskih napisa o njemu, točnije njegovom trošenju 700.000 kuna zborskog novca na kojekakvu opremu, o čemu Telegramova istraživačka novinarka Dora Kršul od jučer ekstenzivno piše.

“Nastavno na medijske napise o predsjedniku Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Mihovila Miokovića, napominjemo kako Hrvatska demokratska zajednica nema nikakvih veza s njegovim postupcima, odlukama niti financijskim poslovanjem Studentskog zbora”, napisali su iz Mladeži HDZ-a u priopćenju.

‘Neka Sveučilište utvrdi sve činjenice’

Mladež vladajuće stranke je naglasila kako se zalažu da Sveučilište u Zagrebu “utvrdi sve činjenice oko navedenih troškova i da slijedom toga pokrene i odgovarajuće postupke”.

“Troškovi Studentskog zbora trebaju biti potpuno transparentni i racionalno korišteni u skladu s jedinim ciljem, a to je borba za prava i standard svih studenata. Slijedom navedenog, Mladež HDZ-a, sukladno odredbama Statuta, pokrenut će i stegovni postupak vezano uz daljnje članstvo g. Miokovića u stranci”, poručili su.

Inače, Mioković se proslavio izjavom da i njemu rektor Damir Boras “zna reći da mu je baš lijepi”, a jučer je na Facebooku, najavivši kandidaturu za novi mandat predsjednika Zbora, objavio, kako kaže, sve fakture koje je potpisao kao predsjednik Zbora. Iz njih je vidljivo na što je sve u svom dvogodišnjem mandatu spiskao 700.000 kuna javnog novca – i to, između ostalog, na MacBook računala, Lenovo ThinkPad, nepregledan broj promo majica, znački, Samsung Galaxy mobitele, uništavač i rezač papira, komunikacijski trening za predsjednika Zbora, koji nije završio, poslovnu kožnu torbu, party i prijenosne zvučnike.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu