Ovo je odgovor osječke dogradonačelnice na Škorine ludorije o abortusu u slučaju silovanja

Škoro je od Žane Gamoš dobio srednji prst i poruku

ZADNJA IZMJENA: lip 18, 2020
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

I prije nego što je počela kampanja od političara smo čuli svašta, ali dosadašnji pobjednik sigurno je Miroslav Škoro sa svojim jučerašnjim odgovorom na pitanje bi li žena koja zatrudni nakon silovanja smjela otići abortus. Kada mu je pitanje o tome postavljeno na debati Večernjeg lista, na kojoj se sučelio s HDZ-ovim Gordanom Jandrokovićem, lider Domovinskog pokreta kazao je kako bi u takvoj situaciji žrtva odluku trebala donijeti tek nakon konzultacija s obitelji.

„Ako žena zatrudni nakon silovanja onda se mora dogovoriti s obitelji što će učiniti”, smatra Škoro. Takav stav predsjednika stranke koja bi na izborima trebala postati treća politička snaga u zemlji problematizirali su brojni mediji i javne osobe. Svoje mišljenje o Škorinoj izjavi prilično jasno i vrlo efektno sinoć je na Facebooku izrazila i Žana Gamoš, osječka dogradonačelnica.

‘Pa se posavjetuj!’

Gamoš je objavila fotografiju s podignutim srednjim prstom, koji je popratila kratkom porukom za Škoru. „Milo moje, evo damski odgovor na džentlmensko razmišljanje genijalaca koji imaju savjete što silovana žena treba napraviti. Pa se posavjetuj!“, napisala je HNS-ovka.

Uz poruku je dodala i heštegove #svogatijelagospodarica #ajdukućunakrajusela #pokažiiti. Poruka osječke dogradonačelnice brzo se proširila društvenim mrežama, a reakcije su uglavnom pozitivne.

Milo moje, evo damski odgovor na džentlmensko razmišljanje genijalaca koji imaju savjete što silovana žena treba napraviti. Pa se posavjetuj! 🤬#svogatijelagospodarica #ajdukućunakrajusela #pokažiiti

Gepostet von Žana Gamoš am Mittwoch, 17. Juni 2020

Vedran Vrabec
Telegram autor
2153 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program