Ovo je smrtno ozbiljna vijest: Ministrica obrazovanja premontirala je prilog Nove TV da bi ispalo kako je neviđeno hvale

Kako je ministrica Divjak uzela video, izrezala dijelove u kojoj je kritiziraju i objavila ga na Facebooku

ZADNJA IZMJENA: ruj 28, 2018

Srednja.hr, portal koji zbilja vrijedno i vrlo detaljno prati svoj sektor, danas je objavio novo otkriće; uhvatili su ministricu obrazovanja u rijetko zabavnom pokušaju propagande.

Vjerojatno ste čitali, većina medija izvijestila je o potezu Ministarstva koje je izbacilo povijest u eksperimentalnom modelu dualnog obrazovanja u strukovnim školama.

Eksperimentalni program dualnog obrazovanja

Krenuo je eksperimentalni program takozvanog dualnog obrazovanja. No, digla se prašina jer u novom programu nema nekih općeobrazovnih predmeta – poput povijesti i geografije.

Objavljuje DNEVNIK.hr u Četvrtak, 27. rujna 2018.

O tome je detaljno govorio i sinoćnji prilog u Dnevniku Nove TV. Njihova novinarka Sanja Vištica, između ostalog, iznijela je i kritike nastavnika, sveučilišnih profesora i sindikata koji ovaj potez Ministarstva smatraju problematičnim.

Maknula je sve kritike i pohvalila se da je svima super

A onda je ministrica (ili osoba koju je zadužila za svoje društvene mreže) lijepo uzela taj prilog, koji je u originalu trajao 2.03 minute, izrezala dijelove s kritikama i objavila premontiranu verziju od 41 sekundu. Da stvar bude još malkice zabavnija, uz video je stavila status: “Jučer smo s Novom TV razgovarali o reformi strukovnog obrazovanja koje je neophodno za bolju budućnost učenika. U prilogu pogledajte što učenici misle o modelu dualnog obrazovanja ??”.

Tu još nije kraj priče. Novi obrat dogodio se ubrzo nakon što je objavljen tekst srednje.hr; video je instantno izbrisan s ministričinog Facebooka.

Nakon objave Srednje.hr, video je naprasno nestao

Više s weba
Ostanite uz telegramov program