Ovo je trenutak kad su Netanyahua odvukli s pozornice tijekom raketnog napada; izraelski avioni odmah bombardirali Gazu

Netanyahu je najavio plan o pripajanju dijela Zapadne obale, ako ga Izrael ponovno izabere na izborima

ZADNJA IZMJENA: ruj 11, 2019
Foto: YouTube

Izraelski zrakoplovi napali su Gazu u srijedu, nekoliko sati nakon uzbune oglašene zbog raketnoga napada iz Pojasa Gaze tijekom predizbornoga skupa i zbog koje je izraelski premijer Benjamin Netanyahu morao napustiti pozornicu.

Izraelska vojska priopćila je da je u napadu pogođeno 15 meta, uključujući i pogon za proizvodnju oružja, mornarički kompleks kojim se služe militanti te tunele kojima se služi Hamas. Zasad nema podataka o mogućim žrtvama.

Netanyahua tjelohranitelja odveli u sklonište

Nekoliko sati prije toga, tijekom predizbornoga skupa u južnom izraelskom gradu Ashdodu oglašena je uzbuna, a tjelohranitelji su Netanyahua odveli u sklonište. Netanyahu nije ozlijeđen te je nekoliko minuta poslije toga nastavio govor koji je prenošen uživo na društvenim mrežama.

No, prizor prisilnoga silaska premijera s govornice samo je dodatno potpirio optužbe njegovih političkih protivnika koji tvrde da nije dovoljno učinio u sprječavanju napada na južna područja Izraela.

Izraelska vojska priopćila je da su iz Pojasa Gaze ispaljene dvije rakete prema Ashdodu i drugoj luci, Ashkelonu te da ih je presreo proturaketni sustav Željezna kupola. U priopćenju se navodi da su napadi na Gazu odgovor na taj napad za koji još nitko nije preuzeo odgovornost.

Napad se dogodio nakon što je Netanyahu najavio plan o pripajanju dijela Zapadne obale, bude li ponovno izabran na izborima 17. rujna.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program