Ovo je zabavno; gospođe Tomašić i Petir malo su se posvađale oko amandmana u EP-u, obje su si preuzele zaslugu

Obje tvrde da su zaslužne za amandman koji je usvojen

ZADNJA IZMJENA: sij. 18, 2018

U Europskom parlamentu usvojen je amandman kojim se ponovno omogućava korištenje okružujućih mreža plivarica u Jadranu, a europarlamentarke Ruža Tomašić i Marijana Petir tvrde kako se radi baš o njihovom amandmanu.

Petir je medijima poslala priopćenje u kojem piše kako je taj amandman njezin, dok Ruža Tomašić kaže kako je amandman Marijane Petir dobio svega tri glasa i da uopće nije prošao na konačno glasovanje.

I dalje obje preuzimaju zasluge za amandman

NovaTV ih je obje kontaktirala kako bi utvrdila o čijem se, na kraju, amandmanu radi. Petir kaže da, ako više zastupnika uloži slične ili iste amandmae, i ako je to usvojeno kao formulacija, onda amandman bude usvojen.

“14 zastupnika je podnijelo amandmane koje je odbor za ribarstvo usvojio i jučer je na plenearnoj sjednici usvojen amandman odbora za ribarstvo koji je sadržavao sve one elemente koje smo mi tražili”, kaže Petir.

No, Ruža Tomašić se s njom baš i ne slaže. “Usvojen je moj amandman zato što sam ja predložila da se briše članak 3, stavka 3 i to su se svi složili, zapravo izlobirala sam za taj amandman, a ona je predložila da se briše stavak i 2 i 3 i zato je dobila samo tri glasa na odboru”, kaže Tomašić i dodaje kako amandman gospođe Petir nije prošao jer je “previše toga dodala”.