Politika & Kriminal

Ovo ohrabruje. Iz HAC-a kažu da je ova subota gotovo identična suboti iz 2019., a da je petak bio čak i bolji

Promet na ulazu bio je 34.712 vozila, a istu subotu 2019. godine ušlo je 34.927 vozila

FOTO: RTL/Screenshot

Promet je srednje gust do povremeno pojačan na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, kao i u priobalju, a kolone su na dionicama autoceste A2 Zagreb-Macelj prema Sloveniji i na A3 Bregana-Lipovac prema graničnom prijelazu Bajakovo sa Srbijom.

U vrijeme pojačanog prometa mogući su vožnja u kolonama i povremeni zastoji na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi. Na autocesti A1 kod naplatnih postaja Lučko i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 18,20 sati.

Kolone na autocestama

Zabilježene su sljedeće kolone vozila: na autocesti A2 Zagreb-Macelj vozi se u koloni prema naplatnim postajama Krapina i Trakošćan u smjeru Republike Slovenije i povremeno se zatvara tunel Frukov Krč (kolona je duga oko pet km); kolona teretnih i osobnih vozila na autocesti A3 Bregana-Lipovac prema graničnom prijelazu Bajakovo u smjeru istoka duga je oko četiri km.

U nedjelju od 12 do 23 sata na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1. U pomorskom prometu nema poteškoća.

Brojke kao iz 2019.

Da je turistička sezona iznad očekivanja potvrđuju i podaci HAC-a. RTL-ov reporter Boris Mišević razgovarao je na Lučkom s djelatnikom Hrvatskih autocesta Pericom Šiljegom koji kaže da je ova subota na razini iste subote iz 2019. godine.

“Tu smo negdje prema podacima do 17 sati. Promet na ulazu bio je 34 712 vozila, a istu subotu 2019. godine ušlo je 34 927 vozila. Petak je bio zanimljiv jer kad se pogledaju brojke i usporede podaci u odnosu na 2019. u petak je bilo povećanje od 3,76 posto vozila u odnosu na dvije godine ranije što nam daje nadu da će ovaj vikend na Lučkom završiti s 220 000 vozila. Ako sve bude u redu bit ćemo na razini brojki iz 2019. godine”, rekao je Šiljeg za RTL.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu