Politika & Kriminal

Ovo se naprosto mora prenijeti bez komentara. Predsjednica u Vukovaru: ‘Sigurna sam da našim poginulima nije žao što su poginuli’

Uistinu neobičan istup hrvatske predsjednice o poginulim braniteljima

U samom finišu kampanje u Vukovaru, na zadnjem skupu uoči prvog kruga predsjedničkih izbora, Kolinda Grabar Kitarović govorila je o poginulim hrvatskim braniteljima. Kazala je, citiramo od riječi do riječi: “Sigurna sam da našim poginulima nije žao što su poginuli, jer Hrvatska je tu”.

Na istom skupu predsjednica se također snažno usprotivila postavljanju dvojezičnih ploča u Vukovaru, a posebno je pozdravila gradonačelnika Ivana Penavu. “Andrej, hvala tebi na povjerenju i što ste ti i tvoja Vlada učinili za Vukovar, ali večeras je tu čovjek kojeg želim posebno pozdraviti, gradonačelnik Penava. Znam da ti je često teško”, kazala je.

Suze na vukovarskom vodotornju

“Treba hodati u cipelama gradonačelnika Penave, da bi se znalo što on susreće svakog dana na ulicama. Nema odlikovanja većeg od gradonačelnika Vukovara”, te dodala kako je pustila suzu pri posjetu razrušenom vodotornju. “Nekako su prolazile godine nikad nisam bila gore. I kad sam se sjetila priča mog savjetnika Ante, koliko je puta pokušao preplivati Vuku i Dunav, i kad se sjetim svih onih koji su izlazili iz podruma, ne možeš ne pustiti suzu”.

“Neka nitko ne misli da će Vukovar biti išta drugo, osim hrvatski!”, izjavila je. Također je ponovila svoju tezu da je Hrvatsku izvukla “iz regiona”, te da je svojim radom spriječila “neke nove neobalkanske ideje”. Prema posljednjim anketama, Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović izjednačeni su, a Miroslav Škoro nalazi se nekoliko postotnih poena iza njih.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu