Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Ove fotografije snimljene su u dvorištu pored Mundoake, jednog od najpopularnijih restorana u Zagrebu

Po slikama je evidentno da hranu drže u nehigijenskim uvjetima

Čitatelj Telegrama danas nam je poslao mail sa slikama i videom snimljenim u dvorištu na početku zagrebačke Petrinjske ulice, uz koje je smješten vrlo poznati restoran Mundoaka. Materijal djeluje prilično nevjerojatno; prikazuje lonce s hranom po podu, nepokriveno meso u posudama odloženim po prljavim stolcima i tako dalje. Evidentno je da su uvjeti posve nehigijenski.

Maloprije smo obišli dvorište iza zgrade u Petrinjskoj 2 i uvjerili se da se radi o istoj lokaciji. Hrane više nije bilo, na stolovima smo našli samo par posuda od inoksa, no stanarka koju smo zamolili da nas pusti u ulaz potvrdila je da djelatnici Mundoake “često koriste i dvorište”.

Jedan od najpopularnijih restorana u Zagrebu

Pokušali smo doći do vlasnika Mundoake, gospodina Tomislava Novakovića, no djelatnik restorana koji nam se javio na telefon izjavio je kako “nije dostupan zbog svega ovoga što se danas širi društvenim mrežama”.

Riječ je pritom o jednom o najpopularnijih zagrebačkih restorana. Na Tripadvisoru je rangiran kao šesti u gradu, s ocjenom 4,5, a Michelin ga je u svom nedavno objavljenom vodiču stavio među 34 preporučena hrvatska restorana.

Osim fotografija, čitatelj nam je poslao i video u kojem gospođa, u pregači s logom Mundoake, toči juhu u zdjelu iz lonca na podu:

 

 

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više