Politika & Kriminal

Ovo su Jandroković i Bačić koji, u panici da ih novinari ne pitaju o Kuščeviću, od Vlade do Sabora idu autom. To je 50 metara

Novinari su pretrčali s jedne na drugu stranu, dok su se HDZ-ovci vozili nekoliko sekundi

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković i predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić pribjegli su stvarno ekstremnim mjerama da izbjegnu medije i neugodna pitanja o ministru Lovri Kuščeviću koja su im novinari željeli postaviti. Naime, dva ugledna dužnosnika su, po završetku jutrošnjeg sastanka s premijerom Plenkovićem i Kuščevićem, do Sabora odlučili otići autom.

Za one koji slabije poznaju dio Zagreba u kojem je koncentrirana većina političke moći u Hrvatskoj, udaljenost između dvije institucije je takva da bi Sandra Perković od jedne do druge zgrade vjerojatno mogla baciti kamen. Kolege s N1 televizije, koji su objavili i video spektakularnog, ali prilično kratkog bijega, izračunali su da od Banskih dvora do Sabora ima oko 50 metra.

Kuščević nije podnio ostavku

Jedini sudionik sastanka koji je bio spreman razgovarati s novinarima bio je ministar financija Zdravko Marić. On je na pitanje o ostavci ministra Kuščevića odgovorio: „Kao timski igrač o svojim kolegama ću uvijek govoriti na pozitivan način”. Nije htio ulaziti ni u detalje nekretninske afere ministra uprave.

Kuščević je nakon sastanka, jutros malo prije 10 sati, izašao pred novinare. Od ostavke o kojoj se proteklih dana pričalo nije bilo ništa, ali ministar nije propustio priliku da se obračuna s SDP-om, koji je najavio pokretanje saborske procedure pitanja povjerenja Kuščeviću. “Mislim da će to biti jedan niz prepiska, lažnih optužbi koje smo imali prilike vidjeti u medijima”, rekao je ministar. Usput je napao i koalicijske partnere iz HNS-a, koji su javno zatražili njegov odlazak iz Vlade. “Stranke koje imaju 2,5 posto nisu te koje će kreirati politiku”,

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu