Ovom nema kraja: ministar Kuščević kupio je pašnjake za 60.000 kn, prodao ih za 1,4 milijuna kuna

Afera ministra uprave sa svakim danom postaje sve nezgodnija

ZADNJA IZMJENA: lip 27, 2019

Nakon što je Telegram pokrenuo razoktrivanje afera oko imovine ministra Lovre Kuščevića, gotovo svaki dan ispliva nešto novo. 24 sata upravo je objavio tekst u kojem pišu kako je Kuščević pašnjake koje je kupio za 60.000 kuna prodao za 1,4 milijun kuna.

Konkretno, ministrova supruga Zorana je prije nešto više od 10 godina, dok je Kuščević bio načelnik Nerežišća, na Braču jefitno kupovala zemljišta. Kako piše 24 sata, na zemljišta od 4519 četvornih metara potrošila je 60.000 kuna, a jedan pašnjak platila je tek 10.000 kuna. No, tu dolazimo do problematičnog dijela. Gospođa je sad pola tog zemljišta prodala za 1,4 milijun kuna. Ostalo joj je još građevinsko zemljište vrijedno 1,3 milijuna kuna.

Kako je gospođa Kuščević prenamijenila zemljište?

Zanimljiva je priča koja stoji iza toga kako je cijena zemljišta u ovih deset godina toliko porasla. Kao što je Telegram ranije pisao, općina Nerežišče, na čijem čelu je bio upravo ministar Kuščević, promijenila je prostorni plan. Zog toga su pašnjaci koje je kupila njegova supruga postali vrijedne građevinske parcele. Pa je sada, iako ih je kupila za tek 60.000 kuna, gospođa Kuščević za pola tih pašnjaka dobila 1,4 milijun kuna.

Sadašnji načelnik Nerežišća Svemir Obilinović potvrdio je za 24 sata kako je Zorana Kuščević prenamjernu zemljišta tražila još 2011. godine. Njezin suprug bio je načelnik od 2005. do 2015., a općina je Zorani Kuščević tu prenamjenu i odobrila.

Kako je započela afera Kuščević?

Možda treba podsjetiti kako je započela afera Kuščević kojom se prije nekoliko dana počeo baviti i USKOK. Telegram je 18. lipnja, nakon iscrpnog istraživanja novinara Andreja Dimitrijevića, objavio otkriće kako ministar uprave 11 godina nije prijavio svoju vilu na Braču u katastar. Sljedeći dan, 19. lipnja, otkrili smo da je ministar svoju drugu kuću na Braču legalizirao tako što je prvo u negrađevinskog zoni podigao štalu, a onda je općina Nerežišća, gdje je tada bio načelnik, izmijenila prostorni plan tako da štale mogu biti prenamijenjene u kuće.

Temu koju smo otvorili ekstenzivno su prenosili svi mediji u državi, a gotovo svaki dan objavljivali smo neko novo otkriće. Između ostalog i razne ružne detalje poslovanja; primjerice da ministrova tvrtka nije isporučila kuhinju jednom bračnom paru iz Splita, koji ju je tri godine prije stečaja uredno platio.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program