Pa lijepo. Ministar Božinović danas je poručio da se Stožer ima slušati, a ne kritizirati

Kritike rada Stožera nazvao je običnom politizacijom

ZADNJA IZMJENA: lip 28, 2020

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović gostovao je na N1 Televiziji. Tijekom svog nastupa, kritičare rada Nacionalnog stožera ocijenio je politički motiviranima, odnosno ljubomornima na uspjeh Stožera.

“Kad govorimo o politizaciji”, kazao je Božinović, “ja cijelo vrijeme govorim da politiziraju drugi, vjerojatno zbog uspjeha Nacionalnog stožera, pa im je to donijelo pomutnju”.

Upitan je li politizacija da se u 14 sati javnosti obraća kao šef stožera, a u 15 sati kao kandidat na izborima, Božinović je ustvrdio da je sada kampanja, a da su neki članovi Stožera kandidati, no da svi imaju i svoje odgovornosti.

Samoizolacija Rajka Ostojića

“I u kampanji svi moraju raditi svoj posao, naravno da to nećemo koristiti, i nisam siguran zašto bi to bilo nešto što se podvodi pod korist u ovoj situaciji”, ustvrdio je.

Na upit o samoizolaciji Rajka Ostojića, ministar Božinović osudio je postupak potpredsjednika SDP-a, koji se dobrovoljno samoizolirao nakon mogućeg kontakta sa zaraženim članom stranke.

“Ako prihvatimo takav način ponašanja, da se ne poštuje struka…”, kazao je Božinović. Upitan komu točno SDP-ov potpredsjenik Rajko Ostojić može naštetiti samoizolacijom u koju je otišao samoinicijativno, što su iz HDZ-a osudili, Božinović je ustvrdio da se radi “upravo o tome da je to proces koji treba voditi struka”.

Neobične izjave o epidemiji

“Kao što se Capak ne bi usudio reći da netko s gastroenerološkim smetnjama ima neku dijagnozu za koju on misli da Ostojić nije u pravu, pa onda izađe van pred medije da on ne radi svoj posao”, kazao je. Dobrovoljna samoizolacija nakon mogućeg kontakta ili pojave simptoma nalazi se na popisu preporuka gotovo svih međunarodnih i nacionalnih zdravstvenih organizacija na svijetu.

U posljednjih nekoliko tjedana predstavnici Stožera i najistaknutiji doktori davali su neobične izjave o epidemiološkim mjerama.

Nakon što je doktorica Markotić na televiziji ustvrdila da je ostvarena pobjeda protiv korone, potvrđujući riječi premijera Plenkovića, prije nekoliko je dana kazala da nitko nije proglasio pobjedu.

Za Plenkovića rizika nema

Alemka Markotić također je kazala da su oporbene kritike krive za novi proboj zaraze. Za slučaj gospodina Ostojića, Krunoslav Capak ustvrdio je kako je riječ o omaložavanju epidemiološke struke.

Iako su svim građanima savjetovali oprez i prijetili kaznama za nepoštivanje samoizolacije, u slučaju premijera Plenkovića članovi stožera jednoglasno su zaključili kako nikakvog rizika nema.

I u prethodnim mjesecima Stožer i Vlada donosili su kontroverzne odluke. Preko odluka Stožera na neko je vrijeme bio zabranjen rad nedjeljom, recimo, da bi ga HDZ uskoro prigrlio kao jedno od svojih predizbornih obećanja.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program