Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Pala zagrebačka banda dilera oružja kod kojih su pronađene puške i prigušivači (pa se istražuje da li se spremala pljačka)

Zagrebačka skupina povezana je s nedavno uhićenom bandom iz Splita

FOTO: MUP RH

Nakon što je uhićena skupina preprodavača oružja iz Splita, policija je ušla u trag i njihovim “suradnicima” iz Zagreba i okolice, te zaplijenila pozamašan arsenal.

Ova grupa od sredine listopada pa sve do kraja studenog ove godine nabavljala je vatreno oružje, te ga počela preprodavati upravo u trenutku kada su im i istražitelji ušli u trag.

Cijeli arsenal

Kod njih su pronađene dvije puške, od kojih je jedna imala IC laser, elektrošoker, dvije ručne radio veze, elektronička naprava s antenama nepoznate marke, endoskop, dva prigušivača, vlasulja, nekoliko komada mobilnih uređaja, te 10.050 eura i 5.100 kuna.

Kao i u splitskom slučaju i u ovoj skupini bili su mahom policiji ranije poznati kršitelji zakona, koji su se ovoga puta okušali u ilegalnom biznisu s oružjem.

Tko su kupci oružja?

Policija još nije utvrdila krajnje kupce ovog oružja, odnosno je li ono trebalo biti preprodano van granica Hrvatske ili pak korišteno ovdje za oružane pljačke.

I ovo kriminalističko istraživanje proveli su insektori Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više