‘Palfi je Pernara izrezivala sa slika’ i ostalih 9 top optužbi kojima se gađaju članovi Živog zida

Od sinoć gledamo raspad Živog zida uživo, a ovo su najbolji trenuci

ZADNJA IZMJENA: lip 5, 2019

Javno urušavanje Živog zida uzrokovano svađom oko jednog mjesta koje je ta stranka osvojila na nedavno održanim izborima za Europski parlament postalo je stvarno neugodno. Sve skupa više podsjeća na raspad ljubavne veze nego na završetak političke suradnje. Protagonisti, predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić i njegova supruga Vladimira Palfi s jedne, te saborski zastupnici Ivan Pernar i Branimir Bunjac s druge strane, pred medijima bez oklijevanja peru živozidaško prljavo rublje.

Kako to već bude u dugim vezama, rublja se nakupilo dosta, pa su obje strane imale zalihe municije kojom su temeljito izrešetali one druge. Prikupili smo najluđe optužbe koje su proteklih dana iznesene na formalnim i neformalnim konferencijama za medije, objavama na Facebooku i drugim mjestima, uključujući i one kojima su pojedinci za različite propuste krivili sami sebe.

1. ‘Udbaška sačekuša i namještena scena za video’

Sada već slavan video svađe na rubu tučnjave, snimljen je kod Dominika Vuletića, kaže Bunjac, gdje stranački kolege nisu birali sredstva kako bi ga natjerali da se odrekne mjesta u Europskom parlamentu. Stvari je, tvrdi, zakuhala Palfi. „Njezini ljudi, koji su u stranci na plaći, urlali su na mene, psovali mi sve po spisku, nasrtali i praktički me prebili, zavrnuli su mi ruku i tražili da potpišem neki ugovor prema kojem dajem ostavku i predajem mandat Lukaniću i Vuletiću.

Ugovor sam poderao i rekao ‘neće vam proći’. Ustao sam i krenuo van, no nisam znao da sam sudjelovao u klasičnoj udbaškoj sačekuši.” Bunjac kaže da je tek kasnije shvatio da je sastanak bio sniman. „U maniri Mao Ce-tunga su izrezali deset sekundi gdje sam došao do Vuletića i pokazao da ga se ne bojim.” Smatra da je video snimljen po nalogu Palfi. „Tog trenutka Vladimira Palfi je umrla u mom srcu. To je točka nakon koje više nema povratka”, rekao je Bunjac

2. ‘Spot povučen zbog pet sekundi Bunjca’

Ljudi su putovali stotinama kilometara da bi snimili spot podrške Živom zidu, kupili su dron za 400 eura i radili cijeli dan, kazao je novinarima Bunjac. Spot koji su tako mukotrpno proizveli na kraju nije smio biti čak ni montiran zato što se on, Bunjac, na njemu pojavio „doslovno pet sekundi.”

3. ‘Vodstvo je Pernara izrezivalo s fotografija’

Tako je Bunjac rekao na konferenciji za medije koju je održao danas. Koliko se moglo shvatiti iz njegovih riječi, Pernar je izrezan s fotografija susreta s potpredsjednikom talijanske vlade Luigijem Di Maiom. Bunjac je to nazvao klasičnom staljinističkom metodom koja pokazuje tragikomično stanje u stranci.

4. ‘Sinčić je papučar kojem je žena otela stranku’

Bunjac je objasnio tko je po njemu kriv zbog tužnog stanja u koje je Živi zid zapao. “Pod pritiskom supruge, Ivan Vilibor Sinčić odustao je od vođenja stranke. On u Živom zidu ne odlučuje ni o čemu”, rekao je Bunjac, dodavši da svatko tko se usudi suprotstaviti Palfi dolazi na „listu za odstrel”.

5. ‘Palfi je zavela strahovladu i sve im je branila’

Ništa nam nije dopuštala, požalio se Bunjac na konferenciji za medije koju je danas održao. Po njemu, članovi Živog zida nisu smjeli istupati u medijima ni organizirati unutarstranačke izbore, a strašna Palfi još je i samostalno sastavlja izborne liste te odlučivala kako će se trošiti stranački novac.

6. ‘Prijetnje otkazima i prijedlozi u smeću’

Prijetilo se otkazima svima koji su promovirali Pernara ili Bunjca, kojeg se još i micalo s presica posljednja dva mjeseca. Bunjac je kazao i da su u smeću završili prijedlozi kandidata za Europski parlament koje su sastavili on i Pernar. Na listu su stavljeni anonimci koji su predstavljeni kao stručnjaci, a sve sa zadatkom da nitko ne ugrozi poziciju Tihomira Lukanića, “miljenika gospođe Palfi koji je pod svaku cijenu morao ući u Europski parlament”.

7. Bunjac sam sebe kori da je bio ‘magarac’

U naletu introspekcije Bunjac je opisao kako se gadno prevario kada je povukao već uručenu ostavku. Palfi mu je predbacila da je foteljaš i rekla mu da na njega više ne računa u Živom zidu, priča Bunjac. On je odmah podnio ostavku u Saboru i otišao kući. No, dok se pakirao dotrčala je Palfi i preklinjala ga da misli na stranku i sve što Živi zid predstavlja u javnosti. Usput je, navodno, vikala da ga voli. Bunjac se pokolebao i povukao ostavku. „Učinio sam tu žrtvu i ispao magarac”, kaže danas Bunjac.

8. Pernar sam sebe optužuje da je izdao Bunjca

“Već sam pretrpio odluku da se Bunjca izbaci iz stranke, to je možda bilo kukavički od mene, ali kada sam vidio video u kojem ga se denuncira kao čovjeka, u tom trenutku se u meni prelomilo”, rekao je Pernar danas. Sinoć je u jednoj Facebook grupi bio još malo kritičniji prema samome sebi.

„Da stvar bude gora, pristao sam na političku likvidaciju Bunjca jer sam gledao svoj interes, međutim, kad sam shvatio da ga ne žele uništiti samo politički nego i ljudski objavom kompromitirajuće snimke u KGB stilu, nešto se u meni prelomilo i jednostavno sam odbio biti dio toga”, napisao je tada Pernar.

9. Sinčić proziva zbog koristoljublja i častohleplja

Bunjac i Pernar su pobunu podigli ne zbog „politika, programa i borbe za naše građane, nego bojim se zbog novca, moći, koristoljublja, zbog častohleplja”, rekao je danas razočarano Sinčić. Svoju presicu predsjednik Živog zida održao je u društvu kolege kojem su Bunjac i Pernar navodno prijetili strašnim odmazdama.

10. ‘Znaš li ti da sam ja deseti najjači čovjek u državi?!’

Denis Martinić ispričao je da ga je Bunjac jednom prilikom nazvao zbog prepiske u Facebook grupi, prijetio da će ga izbaciti iz stranke i vrijeđao. Drugom prilikom mu je pričao da je deseti najjači čovjek u državi te da je objava protiv njega u nekoj Facebook grupi kao da je sam sebi potpisao smrtnu presudu. Martinić je kazao i kako ga je Pernar prije nekoliko dana nazvao i ucjenjivao njega i vrh stranke. “Rekao je da ako ne budem poslušan, da će moja glava letjeti jednako kako je letjela glava i drugih mojih kolega”, ispričao je Martinić.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2028 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program