Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Papa razmišlja da ode u Kijev

'Da, poziv je na stolu', kazao je

Pope Francis speaks during an audience for the 50th anniversary of Milan's school "La Zolla", at St. Peter's basilica in The Vatican
Pope Francis general audience, Vatican City, Rome, Italy - 16 Feb 2022,Image: 671277673, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial Use - No Marketing - No Advertising Campaigns., Model Release: no, Credit line: Profimedia
FOTO: Profimedia

Papa Franjo, koji je u subotu doputovao u dvodnevni posjet Malti, rekao je da razmišlja o putovanju u ukrajinski glavni grad Kijev. Na pitanje novinara u zrakoplovu kojim je letio iz Rima na Maltu razmišlja li o pozivu ukrajinskih političkih i vjerskih vlasti u posjet Ukrajini, Franjo je odgovorio: “Da, poziv je na stolu.” Papa Franjo nije rekao drugih pojedinosti o mogućem posjetu.

Posjet Malti je 36. putovanje pape Franje u inozemstvo. U fokusu njegova posjeta toj katoličkoj zemlji bit će, između ostalog, položaj migranata i izbjeglica. Njegov posjet dolazi u napetom geopolitičkom trenutku s tisućama migranata koji prelaze Mediteran i milijunima ratnih izbjeglica iz Ukrajine.

Na Maltu je trebao još 2020. godine

Franjo je trebao otputovati na Maltu u svibnju 2020., no tada je izbijanje pandemije koronavirusa poremetilo njegove planove. Papa se tijekom svog putovanja također želi katamaranom odvesti na malteški otok Gozo kako bi posjetio tamošnje nacionalno svetište i pomolio se u poznatoj spilji svetog Pavla.

U blizini glavnog grada Vallette planirana je misa s tisućama vjernika.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više