Politika & Kriminal

Par u Poreču ostavio dvoje djece i psa u zaključanom automobilu. Uhićeni su

Djeca su odvedena u bolnicu, za psa se pobrinula veterinarska ambulanta

FOTO: Ilustrativna fotografija/Grgo Jelavic/PIXSELL

Policijska uprava Istarska javlja kako je porečka policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim Nijemcom i Njemicom koji su u Poreču u automobilu ostavili zaključanima dvoje djece i psa. Naime, policija je u petak oko 19:30 sati zaprimila dojavu da je na parkiralištu u Ulici Mate Vlašića u Poreču u automobilu VW Caddy, njemačkih registracija zaključano dvoje djece i pas.

Policajci su se odmah uputili na mjesto događaja gdje su zatekli 28-godišnju njemačku državljanku koja je netom prije dolaska policije otključala automobil.

Djeca su imala simptome toplinske iscrpljenosti

Policija je pozvala ekipu hitne medicinske pomoći Poreč koji su pružili pomoć djeci koja su zbog razvijenih simptoma toplinske iscrpljenosti prevezena u pulsku bolnicu.

Nakon što im je pružena adekvatna pomoć, djeca su otpuštena iz bolnice dok je brigu o psu preuzela nadležna veterinarska ambulanta.

Ostavili ih u autu sat vremena

Njemački državljani su uhićeni te je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su na parkiralištu ispred trgovačkog centra u Ulici Mate Vlašića u Poreču sat vremena u zaključanom automobilu sa zatvorenim prozorima ostavili dvoje djece i psa.

Policija je utvrdila sumnju da su Nijemci počinili kazneno djelo povreda djetetovih prava i kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja, nakon čega su osumnjičeni jučer u večernjim satima privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske. O događaju je obaviješteno nadležno državno odvjetništvo i centar za socijalnu skrb.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu