Pauletićev istup zbilja je nemoguće prepričati. Ovo je naslov: ‘Vrijedi li jedna srpska žrtva zaista tisuću hrvatskih?’

Kandidat Domovinskog pokreta objavio je neshvatljiv status

ZADNJA IZMJENA: kol 3, 2020
Foto: PIXSELL

Robert Pauletić koji je s Domovinskim pokretom izašao na parlamentarne izbore, ali je ostao bez mjesta u Saboru, maloprije je na Facebooku objavio status koji je naslovio “Vrijedi li jedna srpska žrtva zaista tisuću hrvatskih?”

Piše kako ovih dana mediji izvlače priče s agresorske srpske strane, pa “ima dojam kao da jedan ubijeni sa strane napadača na Hrvatsku dobiva isti medijski prostor kao tisuću naših civilnih žrtava iz Vukovara, Škabrnje, odasvud”.

Dotaknuo se i Miloševića i Šimprage

Dotaknuo se i potpredsjednika Vlade, SDSS-ovog Borisa Miloševića koji je jučer na Facebooku objavio detalje svoje obiteljske tragedije i objasnio zašto će ići na proslavu Oluje u Knin. Također, piše o i Anji Šimpragi, zastupnici SDSS-a koja je u Saboru održala važan govor.

“Tako se agresorskoj strani daje ljudski pečat, pobuđuje sućut, otupljuje oštrica agresorske krivnje, a usput na našu slavnu Oluju baca tamno svjetlo”, piše Pauletić. Da ne bismo propustili nešto iz ovog njegovog statusa, niže ga prenosimo u cijelosti.

‘Vrijedi li jedna srpska žrtva zaista tisuću hrvatskih?’

Već desetljećima je isto, hrvatski mediji (pod kontrolom onih koji ne vole Hrvatsku) stvaraju lažni dojam da je ovdje bio građanski rat, agresor se ne imenuje, a ako je tko činio zločine, tko bi ih drugi činio nego – Hrvati? Mi smo valjda i sami sebe napali, vjerojatno zato što smo nepopravljivi, divlji fašisti?

U mainstream medijima se već desetljećima papagajski navode slučajevi s neprestano istim žrtvama: naravno, žrtvama s agresorske, srpske strane. Imam dojam kao da jedan ubijeni sa strane napadača na Hrvatsku dobiva isti medijski prostor kao tisuću naših civilnih žrtava iz Vukovara, Škabrnje, odasvud!

Mi Hrvati smo dopustili da nas nakon ratne pobjede medijski okupiraju. Zato većina Hrvata i glasuje za onu političku opciju, navodnu desnicu, koja u vlast nerijetko inkorporira otvorene ili prikrivene mrzitelje Hrvatske.

Ovih dana doživljavamo vrhunac toga pristupa medijskog specijalnog rata: ogroman prostor na televiziji i u novinama, nimalo slučajno, sa svojim “ljudskim pričama” dobivaju oni koji su sad i službeno dio vlasti: djevojčica iz srpske kolone izbjeglica, te potpredsjednik Vlade kojem je u Oluji ubijena baka. Tako se agresorskoj strani daje ljudski pečat, pobuđuje sućut, otupljuje oštrica agresorske krivnje, a usput na našu slavnu Oluju baca tamno svjetlo.

A gdje su priče o našim žrtvama, o našoj mrtvoj djeci, o našim poklanim civilima? O tome nije zgodno pričati, zbog međunarodne javnosti? Hrvatice i Hrvati, naše žrtve, više nego ikad dosad, nijemo vapiju u nebo da ne budu zaboravljene, da ih ne prebrišu iz sjećanja oni koji su nas medijski i politički okupirali, pa nam sad sjede u državnoj vlasti i još nam i lekcije dijele!

 

VRIJEDI LI JEDNA SRPSKA ŽRTVA ZAISTA TISUĆU HRVATSKIH? Već desetljećima je isto, hrvatski mediji (pod kontrolom onih…

Posted by Robert Pauletić Pravi glas Dalmacije on Sunday, August 2, 2020

Više s weba
Ostanite uz telegramov program