Politika & Kriminal

Pavičić Vukičević ni korona nije spriječila u samopromociji. Zbog nje su nosili TV na Sljeme i sada je hit na Twitteru

Na društvenim mrežama odmah su kreule usporedbe sa Sheldonom Cooperom, likom iz serije 'Teorija velikog praska'

Da stvarnost može biti nadrealnija od fikcije neprestano dokazuje gradska uprava Grada Zagreba. U očitom predizbornom potezu obnašateljica dužnosti gradonačelnice, Jelena Pavičić-Vukičević, odlučila je novu aplikaciju ‘Moje Sljeme’ predstaviti na terenu, ali tako da se okupljenima obrati videovezom putem televizora koji je tamo postavljen samo za tu priliku.

“Iako sam predstavljanju prisustvovala online, iznimno me veseli što vam je od danas dostupna mobilna aplikacija Grada Zagreba ‘Moje Sljeme’. Osmišljena je za bolje i sigurnije snalaženje te navigaciju po stazama Medvednice i sadrži korisne informacije kao što su duljina i težina uspona, popis odredišta i slično”, navela je privremena gradonačelnica u svojoj objavi na Facebooku.

Galerija slika svemu daje još dodatnu maniru distopijskih serija, s obzirom na to da prikazuju okupljene, uključujući i predstavnike medija, kako usred šume gledaju i snimaju Pavičić-Vukićević dok im se obraća s druge lokacije. Gospođa je naime bila doma, jer je pozitivna na koronavirus.

PREDSTAVLJANJE MOBILNE APLIKACIJE “MOJE SLJEME“Iako sam predstavljanju prisustvovala online, iznimno me veseli što vam…

Posted by Jelena Pavičić Vukičević on Thursday, April 15, 2021

Na društvenim mrežama krenule sprdnje

Nije dugo trebalo čekati i da društvene mreže ovoj priči daju dodatni obol. Mnoge je slika Pavičić-Vukičević podsjetila na epizodu iz popularne serije ‘Teorija velikog praska’ u kojoj se jedan od likova, genijalac Sheldon Cooper, odlučuje s prijateljima komunicirati putem robota kojeg je napravio.

Bez isticanja koliko je koštao razvoj, na stranicama Grada navodi se kako aplikacija omogućuje sigurno planinarenje i istraživanje Parka prirode Medvednica, zagrebačkog zelenog bisera kojega mnogi nazivaju i plućima Zagreba.

“Boravak na otvorenom vrlo je važan za zdravlje, pa Grad Zagreb i na ovaj način, naravno uz pridržavanje epidemioloških mjera, svojim građanima želi poslati poruku o važnosti boravka na otvorenom koji, između ostalog, pomaže i očuvanju mentalnog zdravlja koje, uz fizičko zdravlje, nikako ne treba zanemariti”, navodi se na stranici na kojoj se može preuzeti aplikacija.

Kažu i kako funkcionalnosti uključuju navigaciju, popis staza, popis domova i drugih odredišta kao što su izvori, špilje i sakralni objekti, opisi, galerije slika te vremensku prognozu. Aplikaciju smo skinuli i nakratko isprobali i čini se da bi doista mogla biti korisna. Još samo da proradi žičara…

Jedna od opcija koju nudi aplikacija

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu