Politika & Kriminal

Pazite ovo: na stranicama Sabora piše da se Siniša Varga, bivši SDP-ov ministar, učlanio u Bandićevu stranku

Iz SDP-a je otišao u ožujku nezadovoljan rukovodstvom stranke

Bivši ministar zdravstva i saborski zastupnik SDP-a Siniša Varga pridružio se stranci Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, piše T-portal. Varga je SDP napustio u ožujku, kada je u pismu koje je poslao Gradskoj organizaciji SDP Zagreb napisao kako današnji SDP, na čelu s ovim rukovodstvom, nepovratno kompromitira i ruši ugled SDP-a kao stranke i političke alternative u Hrvatskoj.

Posebno ga je ogorčilo to što je je Davor Bernardić na listu za Europske izbore odlučio staviti bivšu SDP-ovu ministricu okoliša Mirelu Holy. Varga je tada najavio kako će svoj politički rad nastaviti kao nezavisni saborski zastupnik. Usprkos tome, na saborskim stranicama sada piše da mu je stranačka pripadnost u stranci Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti.

Konkretno, na saborskim stranicama piše ovako: “Zastupnik je 26. srpnja 2019. prestao biti nezavisni zastupnik te je nastavio obnašati zastupničku dužnost kao član Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti”.

Bandić nema pojma o transferu

Već nakon njegovog odlaska iz SDP-a počelo se pričati da će se Varga u Saboru priključiti Bandićevom klubu. On je u ožujku takve glasine demantirao. „Neću pristupiti niti jednom klubu. Glasat ću po svojoj savjesti bez obzira na to dolaze li prijedlozi od vladajućih ili od oporbe”’, govorio je Varga, koji je tada rekao i da će ostati nezavisni zastupnik koliko god će to biti moguće.

Saborski zastupnik na naš poziv nije odgovorio, ali transfer je potvrdio Milan Bandić. Upitan kada je njegova stranka dobila novog člana – bivšeg SDP-ovca Vargu, Bandić je rekao da je informiran o tome, ali ne zna kada se to točno dogodilo.”Niti jednog poštenog, stručnog, kompetentnog čovjeka nećemo odbiti, a ni za kime nećemo trčati”, dodao je.

 

 

 

 

 

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu