Pedofil, koji je ranije osuđivan, napao je 11-godišnjakinju na stubištu. Dobio je tri godine zatvora

Vrhovni sud potvrdio mu je kaznu. Priznao je nedjelo, što mu je uzeto kao olakotna okolnost

ZADNJA IZMJENA: ruj 23, 2020

Vrhovni sud potvrdio je kaznu od tri godine zatvora muškarcu s već utvrđenim pedofilskim sklonostima jer je 11-godišnju djevojčicu koju je ugledao ispred zgrade sustigao na stepeništu gdje joj je gurnuo spolovilo u ruku. Vrhovni sud izvijestio je da je donio presudu kojom je odbio žalbe i potvrdio presudu Županijskog suda u Šibeniku čime je postala pravomoćna presuda kojom je optuženik proglašen krivim i osuđen na tri godine zatvora za pokušaj spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina.

Osuđen je zbog pokušaja da izvrši sa spolnim odnošajem izjednačenu spolnu radnju s djevojčicom u dobi od 11 godina koju je ugledao dok je sama ulazila u stambenu zgradu i krenuo za njom. Sustigao ju je na stepeništu i zaustavio se u polumraku, par stepenica iznad djevojčice, a zatim je uhvatio i stavio joj svoje spolovilo u ruku. Pritom je povlačio njenu glavu prema svom spolovilu, no dijete je počelo vrištati pa je optuženik odustao i pobjegao iz zgrade, ističe Vrhovni sud.

Ima poremećaj ličnosti

Najviši sud smatra da je izrečena kazna zatvora primjerena svim okolnostima slučaja te težini i opasnosti počinjenog kaznenog djela. Optuženik je specijalni povratnik u činjenju seksualnih delikata, uključujući i na štetu djece te mu je presudama njemačkih sudova, osim kazni dvaput izricana zabrana rada ili djelatnosti s maloljetnicima.

Psihijatrijskim vještačenjem dijagnosticiran mu je poremećaj ličnosti narcističko-disocijalnog tipa uz pedofilske sklonosti, a prijašnje osude pa i na zatvorske kazne, nisu ga odvratile od ponavljanja kaznenog djela. No, Vrhovni sud je zaključio da činjenica prema kojoj je kazneno djelo ostalo u pokušaju ipak ima značaj olakotne okolnosti, a jednako cijeni i optuženikovo sveobuhvatno priznanje, što smatraju vrhovni suci očito pokazuje da je kritičan prema vlastitim postupcima i da prihvaća svoju odgovornost.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program