Politika & Kriminal

Penava tvrdi da je 'daleko, daleko prerano' pričati o tome bi li upravo on mogao preuzeti Škorinu stranku

'O tome niti sam razmišljao niti sam bio u poziciji razmišljati', izjavio je Penava

Zagreb: Vukovarski gradonačelnik Penava o pripremama za Dan sjećanja 15.11.2018., Zagreb- Vukovarski gradonacelnik Ivan Penava obratio se u Saboru novinarima i komentirao pripreme za Dan sjecanja na zrtvu Vukovara.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL
FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon neočekivane ostavke Miroslava Škore na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta, krenula su nagađanja tko bi mogao preuzeti čelnu poziciju te stranke. Nije trebalo dugo čekati da se u spekulacijama pojavi ime saborskog zastupnika i gradonačelnika Vukovara Ivana Penave.

Njega kao potencijalnog Škorinog nasljednika danas je, na primjer, komentirao Stjepo Bartulica, a i Škorina sestra Vesna Vučemilović. No, Penava uvjerava da nema ambicije preuzeti Domovinski pokret. “O tome niti sam razmišljao niti sam bio u poziciji razmišljati”, izjavio je Penava u razgovoru za RTL.

Ne očekuje raspad Domovinskog pokreta

Gradonačelnik Vukovara, koji je u Saboru dio Kluba zastupnika Domovinskog pokreta, ali ima i svoju stranku, smatra da je preuranjeno pričati o toj temi te ističe da će vodstvo DP-a i članovi odlučiti o daljnjem smjeru Škorina pokreta. “Bilo što pričati u smislu ulaska u Domovinski pokret, preuzimanja Domovinskog pokreta, mislim da je daleko, daleko prerano”, kazao je.

Podsjetio je pritom da je vrlo blizak Domovinskom pokretu s kojim je surađivao i surađivat će, kaže. A u kojoj formi, s kojim ljudima će to biti, “naprosto, štogod bih rekao, bilo bi naklapanje, a nisam tome sklon”.

Penava nije htio komentirati izjave Vesne Vučemilović koja je bila kritična prema ideji o njegovom eventualnom pozicioniranju na čelu Domovinskog pokreta. Ujedno, procijenio je da se, nakon naprasnog odlaska Miroslava Škore, nikakav raskol ni raspad u DP-u neće dogoditi te da bi bilo nepravedno stranku “svesti samo na Škoru”.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu