Politika & Kriminal

Penava tvrdi da je 'daleko, daleko prerano' pričati o tome bi li upravo on mogao preuzeti Škorinu stranku

'O tome niti sam razmišljao niti sam bio u poziciji razmišljati', izjavio je Penava

Zagreb: Vukovarski gradonačelnik Penava o pripremama za Dan sjećanja 15.11.2018., Zagreb- Vukovarski gradonacelnik Ivan Penava obratio se u Saboru novinarima i komentirao pripreme za Dan sjecanja na zrtvu Vukovara.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL
FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon neočekivane ostavke Miroslava Škore na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta, krenula su nagađanja tko bi mogao preuzeti čelnu poziciju te stranke. Nije trebalo dugo čekati da se u spekulacijama pojavi ime saborskog zastupnika i gradonačelnika Vukovara Ivana Penave.

Njega kao potencijalnog Škorinog nasljednika danas je, na primjer, komentirao Stjepo Bartulica, a i Škorina sestra Vesna Vučemilović. No, Penava uvjerava da nema ambicije preuzeti Domovinski pokret. “O tome niti sam razmišljao niti sam bio u poziciji razmišljati”, izjavio je Penava u razgovoru za RTL.

Ne očekuje raspad Domovinskog pokreta

Gradonačelnik Vukovara, koji je u Saboru dio Kluba zastupnika Domovinskog pokreta, ali ima i svoju stranku, smatra da je preuranjeno pričati o toj temi te ističe da će vodstvo DP-a i članovi odlučiti o daljnjem smjeru Škorina pokreta. “Bilo što pričati u smislu ulaska u Domovinski pokret, preuzimanja Domovinskog pokreta, mislim da je daleko, daleko prerano”, kazao je.

Podsjetio je pritom da je vrlo blizak Domovinskom pokretu s kojim je surađivao i surađivat će, kaže. A u kojoj formi, s kojim ljudima će to biti, “naprosto, štogod bih rekao, bilo bi naklapanje, a nisam tome sklon”.

Penava nije htio komentirati izjave Vesne Vučemilović koja je bila kritična prema ideji o njegovom eventualnom pozicioniranju na čelu Domovinskog pokreta. Ujedno, procijenio je da se, nakon naprasnog odlaska Miroslava Škore, nikakav raskol ni raspad u DP-u neće dogoditi te da bi bilo nepravedno stranku “svesti samo na Škoru”.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu