Pernar napustio Živi zid; Palfi je prozvao diktatoricom, za sebe kaže da je spreman postati i predsjednik države

"Između Bunjca i mene, te Vladimire Palfi, Sinčić je izabrao svoju ženu", kaže Pernar

ZADNJA IZMJENA: lip 6, 2019

Ivan Pernar je na konferenciji za medije održanoj u Saboru u 11 sati potvrdio da odlazi iz Živog zida i s neimenovanim kolegama osniva novu stranku. “Još jučer je Vladimira Palfi govorila da želi bi samo kućanica i da ne želi ići u Sabor. Ja sam znao da je to laž, ali dao sam joj posljednju priliku. Ona je odgovorila na sljedeći način: ne želi prepustiti vlast u Živom zidu. Lagala je kad je rekla da želi biti samo kućanica. Lagala je kad je rekla da ne želi u Sabor, vidjet ćete da će se dogoditi suprotno. Lagala je nešto što vi svi znate, ne želim je javno sramotiti. Ta osoba sustavno laže i njezinim je lažima došao kraj”, kazao je Pernar.

“Ovdje se radi o diktaturi Vladimire Palfi. Pokušao sam sa Sinčićem ljudski razgovarati, nakon sve sramote koju je nanijela stranci. Rekao sam mu da ona mora otići iz Glavnog odbora stranke. No, on je donio odluku koju sam očekivao. Još davno je rekao: znate da između žene i stanke ja moram izabrati Vladimiru. To je i učinio, zapečatio je sudbinu stranke i svoju sudbinu. Stavio je interes svoje žene iznad interesa stranke”, rekao je Pernar. Dodao je i prilično dubioznu tvrdnju da neki diktatori imaju legitimitet jer vladaju uz podršku svojih podanika, pa se vratio na opisivanje svojih odnosa sa predsjednikom stranke Sinčićem.

Sinčić više nema legitimitet

“Pokušao sam ljudski razgovarati sa Sinčićem. Rekao sam mu da mu je lagala i da mora otići iz Glavnog odbora stranke, da ne može više vladati strankom. Pokušalo se u četiri oka, pokušalo se molbama, ucjenama… ali Sinčić ne popušta niti malo. Ne mogu razumjeti tu odluku, ja s ljudske strane na neki način volim Vladimiru, volim njega, ali ovo više nije pitanje ljubavi”, kazao je Pernar.

“Kada me njegova žena izbacila iz kuće shvatio sam da dalje s njima ne možemo. Osobno ću osnovati novu stranku s kolegama. Sinčić priča o nekom dijalogu ali svatko u Živom zidu zna da s Vladimirom Palfi dijaloga nema. čak i da Sinčić ponudi ostavku, sve je gotovo”, rekao je Pernar, dodavši da legitimitet više nema ni Sinčić. “Druga stranka neće se zvati Živi zid, ali predstavljat će vrlo sličnu politiku”, kazao je Pernar. Objasnio je i da Bunjčeva odsutnost s presice ne znači nikakav raskol između njih dvojice „Kolega Bunjac nije ovdje jer u 11:30 daje intervju. Isključivi razlog je njegovo gostovanje na televiziji.”

Mogao bi se kandidirati za predsjednika

Na traženje novinara da pojasni kavu to stranku namjerava osnivati, Pernar je objasnio da mu je rečeno kako se uvijek može vratiti u Abecedu demokracije. “Novac od mojeg mandata će ići meni kao saborskom zastupniku, a ne Vladimiri Palfi”, rekao je. “Suludo je da idem osnivati novu stranku, ako postoji mogućnost da postojeća stranaka promijeni ime”, objasnio je Pernar, pa najavio i mogućnost kandidature za predsjednika RH.

“Želim reći članstvu ako žele da njima vlada jedna osoba, to je njihov odabir, ja ih ne mogu zaustaviti. Moja politička budućnost je u rukama hrvatskog naroda, spremna sam na političku borbu, spreman sam ići i za predsjednika države, neću isključiti kandidaturu. Sigurno mogu reći da proces donošenja odluka u Živom zidu nema veze s dijalogom. Vladimira Palfi je toliko moćna žena, da je stvarna predsjednica Živog zida”, poručio je Pernar.

Sinčić planira održavati sastanke

Pernar je odlazak najavio na Facebooku danas oko 10:20 sati. Za to je okrivio predsjednika stranke Ivana Vilibora Sinčića, zbog toga što nije prihvatio ultimatum koji mu je Pernar jučer dao. Tada je obećao da iz stranke odlaze on i suspendirani Branimir Bunjac ako Palfi ne podnese ostavku do 10 sati danas.

Usput je objavio i to da je posjetio nju i Ivana Vilibora Sinčića, ali da ga je potpredsjednica Živog zida istjerala iz kuće. Sinčić se o svemu oglasio jutros oko 10 sati, priopćenjem u kojem je najavio da će u idućih šest dana održati seriju sastanaka s članovima Živog zida. “Kriza u stranci rješava se dijalogom, a ne ultimatumima”, zaključio je priopćenje Sinčić.

U 11 sati na konferenciji za medije izlazim iz Živog zida, kao i kolega Bunjac. Kolega Sinčić donio je konačnu odluku…

Gepostet von Ivan Pernar am Donnerstag, 6. Juni 2019

Vedran Vrabec
Telegram autor
2161 članak Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program