Politika & Kriminal

Peternela pitali o Škorinoj ostavci, on je napao medije: 'Nisu ga štedjeli, isključivo su kritizirali'

Kaže da se čovjek od svega toga umorio

FOTO: Screenshot N1

Igor Peternel danas je za televiziju N1 komentirao ostavku koju je jučer dao Miroslav Škoro na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta. “U sred ljeta smo pa je vama medijima možda zanimljivije nego u nekim drugim okolnostima i to je to. Sada kreće dalje u skladu sa statutom, novi izbori su u rujnu, a dotad će stranku voditi zamjenik”, rekao je Peternel.

Progovorio je i o mogućim razlozima za ostavku. “Ja vam mogu reći samo ono što je rekao Škoro, a rekao je da su to osobni razlozi. On je dao sebe u tri ciklusa izbora, vi mediji ga niste štedjeli, govorilo se o njegovim porazima, uključivana je i obitelj, bili su drugi kriteriji i čovjek se od toga umorio”, kaže Peternel.

“Kod njega je isključivo bila kritika, a na izborima za gradonačelnika to što je on doživljavao od medija, posebno nekih je bilo previše”, kaže. Ipak dodaje da nitko ne kaže da su mediji krivi što se Škoro povukao iz politike.

‘Vučemilović je emocionalno reagirala’

Potvrdio je kako je Škoro najavio da ostaje saborski zastupnik, kao i potpredsjednik Sabora. Novinarka ga je potom zamolila da prokomentira navode Vesne Vučemilović, Škorine sestre koja je pozvala političkog tajnika Radića da podnese ostavku.

“Ja to neću komentirati, Vučemilović je emocionalno reagirala. Neću pozivati na bilo kakve ostavke, po meni su rezultati DP-a dobri, očekivanja opravdana na izbornim ciklusima, a sve dalje rješavati po stranačkim statutima”, rekao je.

Kazao je i kako trenutno ne vidi Škorinog nasljednika, da je on ostavku podnio tek jučer te kako ne zna ima li šanse da se njega odgovori od te odluke. “Ja sam se s njim čuo, on kaže da je to njegova odluka, ja to poštujem, ali gledajte, sve je moguće”, kaže. Na kraju je rekao kako je vrijeme godišnjih odmora pa zato ne zna kada bi se moglo održati predsjedništvo stranke. “Uglavnom, Hrvatska nije toliko velika da se ljudi ne mogu vratiti u roku od par sati”, zaključio je.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu