Petnaestogodišnja djevojčica kod Benkovca autom sletjela s ceste, ima teške ozljede

Nesreća se dogodila na Božićno jutro, još dvoje je ozlijeđenih

ZADNJA IZMJENA: pro 26, 2015
Foto: PIXSELL

Za volan “VW venta” sjela je u petak, na Božićno jutro, 15-godišnjakinja koja je kod Benkovca sletjela s ceste i udarila u suhozid te zadobila teške ozljede, a u nesreći su lakše ozlijeđeni 17-godišnjakinja i 18-godišnjak kao suputnici u automobilu.

U zadarskoj policiji doznaje se kako se nesreća dogodila oko 9 sati kada je 15-godišnjakinja s benkovačkog područja, prije stjecanja prava na polaganje vozačkog ispita, vozeći automobil zadarskih registracija iz mjesta Bruška prema Benkovcu zbog neprilagođene brzine u zavoju izgubila nadzor nad vozilom.

Sletjela je s ceste i udarila u suhozid te se zaustavila na zemljanoj površini.

Suputnici lakše ozlijeđeni

Petnaestogodišnjakinja je u nesreći teško ozlijeđena, ali je izvan životne opasnosti. Zadržana je na liječenju u zadarskoj bolnici. Njezini suputnici u automobilu, 17-godišnjakinja i 18-godišnjak, lakše su ozlijeđeni.

Prema propisima, mladi vozač postaje se s 16 godina i takvim se smatra do njegove 24. godine, a ne smije upravljati vozilom na cesti brzinom većom od 80 kilometara na sat, na brzoj cesti i cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila brzinom većom od 100 kilometara na sat, odnosno 120 kilometara na sat na autocesti

Nakon što je položio ispit za B kategoriju, mladi vozač ne smije upravljati osobnim vozilom čija snaga motora prelazi 80 kW.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program