Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Petrol i Crodux od sutra će imati iste cijene goriva kao ostale benzinske postaje

Vlada je danas, naime, dogovorila nove, veće cijene goriva

20.12.2022., Zagreb - Odlukom Vlade od ponoci cijena litre benzina iznosi 9.63 kune po litri (smanjenje od 0.97 kn/l), a litre dizela 10.84 kune (smanjenje 0.75 kn/l). Litra plavog dizela stoji 7.20 kuna (smanjenje 0.75 kn/l). Photo: Patrik Macek/PIXSELL
FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Od sutra će cijene goriva na benzinskim postajama Petrola i Croduxa ponovno biti usklađene s ostalima, doznaje N1. Prema njihovom izvoru iz Petrola, cijene će od sutra ponovno biti usklađene s ostalima jer će se trošarine obračunavati sukladno novoj uredbi.

Kazali su i da je jednu njihovu crpku danas obišao državni inspektorat koji je utvrdio da nepravilnosti nema. Podsjetimo, slovenski Petrol je prije nekoliko dana najavio da će tužiti Republiku Hrvatsku ako ih se ne obešteti za poslovne gubitke koje su, kako napominju, pretrpjeli zbog fiksiranja cijena goriva od hrvatske Vlade.

Zadnjih dana su imali više cijene goriva od ostalih benzinskih postaja. Isto je bilo i na Croduxu koji je u njihovom vlasništvu. Tim povodom su bili kazali da sve rade prema propisima.

Danas objavljene nove cijene goriva

Vlada je danas dogovorila nove cijene goriva. Tako će benzin koštati 1,33 eura po litri, što je uvećanje za pet centi, a cijena dizela iznosit će 1,47 eura po litri, što je uvećanje od tri centa po litri. Prosječni tank benzina bi od utorka trebao biti 66,5 eura, a dizela 73,5 eura. Državni tajnik Ivo Milatić kazao je i da su marže vraćene na razine iz lipnja.

Komentirao je i Petrolove postupke. “Mi nismo sretni zbog ovog što je Petrol napravio, od sutra oni moraju vratiti na ove cijene koje sam sad izdiktirao. Svatko ima pravo voditi svoju politiku, mi nismo sretni”, rekao je. “Ako sutra ne vrate cijene, neće biti u skladu sa zakonom”, dodao je ranije danas.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više