Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Planuo BMW bivšeg dogradonačelnika Požege, HDZ-ovca kojem se sudi zbog namještanja poslova

O skupocjenom autu nekadašnje HDZ-ove mlade zvijezde Telegram je već pisao, kada smo istraživali nesrazmjer njegovih prihoda i imovine

FOTO: Požega.eu

Planuo je BMW bivšeg zamjenika požeškog gradonačelnika Marija Pilona, parkiran pred njegovom obiteljskom kućom. Kako javlja portal Požega.eu, vatrogasci su stigli kada je požar već bio ugašen.

Prema neslužbenim informacijama, Pilon ga je sam uspio ugasiti. Uzrok još nije poznat, a “detalji će se znati, ako policija izvrši očevid”, izvijestili su s Požege.eu. Telegram je već izvještavao o skupocjenom automobilu nekadašnje HDZ-ove mlade zvijezde. Pisali smo, između ostalog, o ogromnom nesrazmjeru njegovih primanja i imovine.

Došli smo do snimke

Drago Hedl je još 2018. ustanovio da je tadašnji dogradonačelnik u nekoliko godina došao do luksuzne kuće i BMW-a, a za to nije imao pokrića u imovinskoj kartici. Ni krediti koje je podigao nisu bili ni približno dostatni za investicije u koje se Pilon upustio.

Bivši dogradonačelnik kratko je tada komentirao kako s njegovom imovinom ništa nije sporno. “Znam iz kojih izvora ide ta priča, ali mojom kompromitacijom zapravo se želi naštetiti gradonačelniku Požege, Darku Puljašiću. Boje se dirnuti u njega pa su krenuli na mene”, kazao nam je tada.

Tri godine kasnije, Telegram je objavio snimku razgovora tijekom kojeg su Puljašić i Pilon pritiskali šefa požeške gradske tvrtke Komunalac da namjesti poslove određenim tvrtkama. Tijekom tajno snimljenog razgovora, između ostalog, prijetili su mu da se mora učlaniti u HDZ. USKOK ih je protiv njih dvojice uskoro podigao optužnicu, a suđenje im je počelo u lipnju ove godine.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više