Plenković bocka Milanovića koji kaže da su se suci prepali; ‘Pa što on sam nije išao pred Ustavni sud?’

Kaže kako se odluci Ustavnog suda protive 'aktivisti'

ZADNJA IZMJENA: ruj 16, 2020
Foto: Screenshot/HRT

Premijer Andrej Plenković jutros je pred Saborom komentirao one koji se protive odluci Ustavnog suda vezanoj uz rad Stožera za civilnu zaštitu. Uz to je komentirao i izjavu predsjednika Zorana Milanovića da se Ustavni sud prepao donoseći odluku, piše HRT.

“Sve je jasno tko se protivi odluci Ustavnog suda”, rekao je Plenković te dodao da se radi o “aktivistima”. Pritom je kazao kako je nekoliko ljudi “uzburkalo priču”. Na pitanje zna li što je inspiriralo suce odgovorio je da ne zna i da ga “uopće nije briga”.

Tko je hrabar, a tko ne?

“Ovi koji kažu da ovi nisu hrabri, što nisu sami podnijeli nešto pred Ustavni sud, što nisu sami išli pred Ustavni sud”, rekao se Plenković. Na pitanje novinara misli li tu na predsjednika Milanovića, odgovorio je: “Pa naravno, pa jel’ moram prevesti? Pa dajte nešto jedanput shvatite kako je.”

Novinari su premijera pitali i misli li da će svi ministri koji budu na zajedničkoj fotografiji ostati u Vladi iduće četiri godine. “Mislite ovo križić-kružić? Pa vidjet ćemo”, odgovorio je premijer.

Zdravka Grund
Telegram autor
1778 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program