Plenković i dalje brani Kuščevića. Kaže da svjedočimo bombardiranju ministara, a za sve krivi – suflere

Plenković tvrdi da je s ministrom prošao sve dokumente i da je sve OK

ZADNJA IZMJENA: lip 25, 2019
Foto: Jack Taylor/Getty Images

Premijer Andrej Plenković komentirao je danas slučaj ministra Kuščevića čije su afere oko nekretnina, koje je Telegram prvi razotkrio u nizu istraživačkih članaka, već danima udarna tema u svim hrvatskih medijima. Premijer kaže da je jučer razgovarao sa svojim ministrom uprave, te na pitanje novinara hoće li doći do njegove ostavke ističe kako se cijela ministrova krivica svodi na to da je, citiramo, “dvije nekretnine propustio upisati u katastar”.

‘Usmjereni napadi na ministre’

“Sve ostalo je u imovinskoj kartici, prošli smo to papir po papir. To je propust, ali ne takvih razmjera da treba dovoditi u pitanje njegov politički i ljudski integritet”, smatra Plenković. “To je slijed, rekao bih, dobro usmjerenih napada na ministre. U zadnje tri godine imali smo slične pritiske na mnoge ministre. U zadnjih 5 mjeseci imali smo “bombardiranje” ministra Tolušića, ministrice Žalac, ministra Gorana Marića… On je sada deseti, jubilarni”, rekao je premijer.

‘Uvijek postoje sufleri’

Na pitanje odakle novinarima informacije, Plenković je odgovorio “sufleri”. “Uvijek postoje sufleri, i, naravno, dobar novinarski rad, no sufleri su dosta bitni, s namjerom destabilizacije, destrukcije i rušenja”, kaže premijer govoreći o tome otkud toliki interes medija za afere ministara, kojih u aktualnoj Vladi ne fali.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program