Plenković je prije mjesec dana zadužio Božinovića da napravi plan sigurnosti Markova trga. Danas je ranjen policajac

Premijera je tada zabrinuo Sinčićev performans s lubenicama

ZADNJA IZMJENA: lis 12, 2020

Prije mjesec dana, 10. rujna, ministre i premijera Andreja Plenkovića iznenadila je prosvjedna akcija europarlamentarca Ivana Vilibora Sinčića na Markovom trgu. On je ispred zgrade Vlade iz kombija iskrcao gomilu lubenica čime je, kako je pojasnio, želio ukazati na neravnopravan položaj hrvatskih u odnosu na europske poljoprivrednike.

Taj njegov potez potom je na sjednici Vlade komentirao sam premijer Plenković. “Da zahvalim ovim novopečenim ekspertima za poljoprivredu na isporuci ovih lubenica pred Vladom. Ministre Božinoviću, molim vas da MUP napravi plan sigurnosti prostora ispred Vlade, jer ovo je moglo biti nešto drugo osim lubenica. Što se tiče demokracije i što se tiče sigurnosti ponašat ćemo se kao i sve druge zemlje”, kazao je premijer.

Policija je pritom navodno bila zatečena Sinčićevom akcijom pa je očito premijerova ideja imala smisla, pogotovo iz perspektive današnjih događaja.

Napadač se ubio

Naime, jutros je oko 8 sati upucan policajac na Markovom trgu ispred zgrade Vlade, a kako je izvijestila Telegramova Ana Raić Knežević, upucao ga je muškarac iz kalašnjikova koji je potom pobjegao i kasnije počinio samoubojstvo.

Ranjeni policajac devezen je u Kliničku bolnicu Sestre milosrdnice s prostrijelnim ranama lijeve ruke te s obje strane trupa, a zasad su mu funkcije stabilne. U Vladi se doznaje se da je riječ o policajcu koji je radio u njihovu osiguranju te da u vrijeme incidenta premijer nije bio u sjedištu Vlade. U 9 sati policija je izvijestila da je na Jabukovcu pronašla muškarca koji odgovara opisu počinitelja, te da je počinio samoubojstvo.

Andrej Dimitrijević
Telegram autor
230 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program