Plenković je smijenio Kujundžića

Nakon što je Telegram razotkrio afere s Kujundžićevim nekretninama, premijer ga je ipak odlučio razriješiti

ZADNJA IZMJENA: sij 28, 2020
Foto: Screenshot N1

“Predsjednik Vlade Andrej Plenković razriješio je ministra zdravstva Milana Kujundžića“, potvrdio je službeno glasnogovornik Vlade Marko Milić. Očekuje se da će premijer dati više pojašnjenja uskoro.

Glasnogovornik Milić jučer je najavio da će se premijer danas očitovati o smjeni ministar Kujundžića, čiju je ostavku javnost očekivala zbog velike afere koja je počela s Telegramovim otkrićima o ministrovim nekretninama, a nastavila se kada smo doznali kako je preko državnih bolnica isplaćeno 4,7 milijuna kuna tvrtki Smart Medical u vlasništvu njegovog susjeda. Kujundžić je jučer održao konferenciju za novinare na kojoj nije objavio da odstupa s mjesta ministra, ali kazao je da svoj mandat stavio na raspolaganje premijeru.

Kujundžić tražio vrijeme da se obrani

Od Plenkovića je tražio da odluku o njegovoj poziciji donese nakon što on iznese svoju obranu vezanu uz medijske napise o njegovim nekretninama. Kujundžić je rekao da je premijer za njegovu situaciju “pokazao puno razumijevanje”. “Obrana je iznesena, a brojne druge stvari će doznati odabrana tijela. Vjerujem da će tijela države sve provjeriti, i da će pravda u ovoj državi funkcionirati. Premijer nema rok za donošenje odluke, to može biti ove sekunde a može i za pet ili sedam dana”, kazao je ministar.

Kujundžić je priznao da je kriv zbog toga što je učinio „normotehničke pogreške” pri ispunjavanju imovinske kartice, ali naglasio je da u sadržajnom smislu nije pogriješio. Otkrića medija je nazvao “orkestriranim napadom interesnih skupina”, a svoju odluku da ne podnese ostavku pokušao je prikazati kao uslugu Plenkoviću i stranci. „Ja zapravo ovim činom branim premijera, Vladu i HDZ”, kazao je jučer na presici.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program