Plenković je, zbog onog fizičkog napada na novinara, požeškog gradonačelnika natjerao da se povuče iz kampanje

HDZ-ov Neferović tvrdi kako nije bilo onako kako je prikazano

ZADNJA IZMJENA: svi. 12, 2017
Foto: PIXSELL

Premijer Andrej Plenković najoštrije je osudio fizički napad požeškog gradonačelnika, HDZ-ovog Vedrana Neferovića, na novinara Mladena Mirkovića i ocijenio ga nedopustivim. “Prije svega najoštrije osuđujem taj potez. Mislim da je on krajnje neprimjeren. Neovisno o razlozima ili bilo kakvom trenutku slabosti, da tako kažem. To je nedopustivo i tako nešto se ne smije dogoditi”, rekao je premijer.

Od požeškog gradonačelnika je zatražio da se ispriča i povuče iz kampanje. “Razgovarao sam s njim i zatražio sam da se trenutno povuče iz kampanje za lokalne izbore u kojima je on, istina, kandidat za dožupana, ali da više u aktivnostima kampanje ne sudjeluje i da se ispriča za napad koji je apsolutno neprimjeren”, dodao je Plenković.

Teške optužbe na račun gradonačelnika

Novinar lokalnog portala 034 Mirković jutros je ispričao kako ga je gradonačelnik pritisnuo uza zid, lupio njegovom glavom o zid, a onda ga nogama izgurao iz prostorije gradske vijećnice. Naveo je da je pritom skoro pao niz stepenice, a sve su navodno vidjele i zaposlenice u vijećnici koje su gradonačelniku govorile da to ne čini.

Povodom ovog incidenta oglasio se i gradonačelnik Neferović. U svom priopćenju navodi da je novinara Mladena Mirkovića, u trenutku kad mu je rekao da je objavio članak “pun neistina i laži”, uhvatio za jaknu i izbacio iz zgrade.

Na Twitteru reagirao i predsjednik SDP-a

“Ne bježim od odgovornosti i znam da fizička sila nije rješenje i nije primjer kako treba raditi, ali je i činjenica da sam godinu i pol dana u jednom medijskom linču ovoga portala i neću odustati od istine putem suda”, napisao je požeški gradonačelnik. Dodao je i da je vjerojatno tada svašta rekao novinaru, no kako bi “to svatko od nas napravio”.

U vezi cijele situacije reagirao je i šef oporbe Davor Bernardić koji je na svom Twitteru napisao kako strogo osuđuje napad požeškog gradonačelnika na novinara. “Pozvao bih ministra unutarnjih poslova da reagira, ali ga nema!” napisao je šef SDP-a.

Tajana Vlašić
Telegram autor
3130 članaka Više o autoru