Politika & Kriminal

Plenković na Vladi: 'Ako se nastavi ovaj tempo cijepljenja, nije realno da ćemo dostići plan do kraja lipnja'

Plan je bio da se do kraja lipnja procijepi najmanje 50 posto odrasle populacije

Danas se održava sjednica vlade na čijem se uvodu, po običaju, o aktualnim temama obratio premijer Andrej Plenković. Plenković je uvodno govorio o cijepljenju u Hrvatskoj rekavši kako – ako se stanje s cijepljenjem ovako nastavi – nije realno da se do kraja lipnja procijepi 50 posto odrasle populacije kako je planirano.

“To je šteta. U ovom trenutku imamo, po riječima ministra Vilija Beroša, oko 600.000 doza koje su spremne da se njima sugrađani cijepe. Ja koristim ovu priliku da još jednom pozovem: nemojte oklijevati, cijela Europa se cijepi, cijeli svijet se cijepi. Hrvatska je turistička zemlja, najbolji način da se zaštitimo je da što više budemo cijepljeni”, kaže premijer.

‘Minimum koji možemo napraviti je cijepljenje’

Dodaje kako ćemo tako biti sigurniji za dolazak stranih turista ali i općenito kao turistička destinacija. Poručio je kako je cijepljenje minimum koji možemo napraviti ako tražimo one koji dolaze u Hrvatsku da imaju ili potvrdu da su cijepljeni, ili da su preboljeli ili da imaju negativni test. “Pogotovo ako je Vlada osigurala dovoljne količine cjepiva”, dodao je.

Kaže da to govori i pod dojmom jučerašnjeg sastanka u Antaliji. “Ima puno zemalja koje su blizu nas i rado bi imale ovoliko cjepiva koliko imamo mi za cijepljenje svojih građana. Molim sve da učine maksimalni napor da se ove brojke povećaju i da krenemo u turističku sezonu što spremniji”, zaključio je Plenković.

 

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu