Plenković napao novinara N1 koji ga je pitao zašto neće u samoizolaciju; optužuje ga da agitira za oporbu

Premijer i dalje tvrdi da s Đokovićem nije ostvario blisku kontakt

ZADNJA IZMJENA: lip 24, 2020

Premijer Andrej Plenković danas je u Zaprešiću ponovno objašnjavao zašto neće u samoizolaciju nakon što je potvrđeno da je srpski tenisač Novak Đoković, s kojim je bio u kontaktu, zaražen koronavirusom.

Rekao je kako nije zabrinut i ponavlja kako “to nije bio blizak susret”. “To je bio kratki susret od tri minute. Već sam se tri puta testirao od pojave korone i negativan sam”, rekao je Plenković.

Tvrdi da kontakt s Đokovićem nije bio blizak

Na komentar novinara N1 Hrvoja Krešića kako je prema HZJZ-u njegov kontakt s Đokovićem definiran kao bliski kontakt, Plenković kaže kako je tenisačku dodirnuo samo rame. “Pozdravili smo se iz pristojne distance”, kaže premijer.

“Ako ima nekoga tko se više dezinficira od mene u ova četiri mjeseca, a da nije zdravstveni djelatnik volio bih da ga nađete. Ja vam govorim što je fizički kontakt koji bi omogućio prijenos i ovo nije bilo to gospodine Krešiću”, rekao je Plenković.

Napao novinara da agitira za oporbu

Nakon toga je optužio Krešića da “voli agitirati za ekipu za koju bi želio da nije u oporbi, nego na vlasti. “Ja vas razumijem”, rekao je Plenković, prenosi N1.

Plenković je rekao i kako normalno nastavlja s kampanjom, a iz HDZ-a su najavili kako će Plenković danas obići pet gradova. Aktivnosti šefa-HDZ-a najavljene su i za sutra.

Inače, prema HZJZ-u, bliski kontakt se određuje i kao ” rukovanje ili drugi izravan tjelesni kontakt s oboljelim, a bez korištenja osobne zaštitne opreme”. Plenković se, kako se vidi na fotografijama, s Đokovićem pozdravio šakom, boravio je s njim u zatvorenom prostoru, a dodirnuo ga je i po ramenu.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program