Politika & Kriminal

Plenković: 'Predsjednik je kao piroman koji se sad pokušava prerušiti u vatrogasca'

Očito neće biti ništa od sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost koju je tražio predsjednik

FOTO: Screenshot N1

Premijer Andrej Plenković dodao je novo poglavlje javnoj svađi koja već neko vrijeme traje između njega i predsjednika Zorana Milanovića. Predsjednik je jučer kazao kako smatra da odmah treba sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost u njegovom zakonskom sastavu na kojoj bi se raspravljalo o napadu koji se prošloga tjedna dogodio na Markovom trgu i s njim povezanim okolnostima.

Plenković mu je danas odgovorio na način iz kojega proizlazi da nije spreman promptno ispuniti predsjednikov zahtjev. „Što se tiče samoga predsjednika Republike, smatram da on, nakon što je relativizirao taj napad, to meni izgleda kao da se piroman nastoji prerušiti u vatrogasca. Ja tako čitam tu njegovu poruku i kad dođe vrijeme, onda ćemo temeljito raspraviti o tome što misli”, rekao je premijer, dodavši da je Milanovićev prijedlog prvo vidio u medijima a tek kasnije službeno, te da će predsjedniku poslati i službeni odgovor.

Odgovorit će Milanoviću pismeno

“Ja ću mu odgovoriti pismeno i kada takav sastanak bude kvalitetno pripremljen, s obzirom na institucije, odlučit ćemo kad će se on održati”, rekao je Plenković. Premijer je dodao kako je Vlada definirala tri načina na koje će se boriti protiv radikalizacije i krenula s tri aktivnosti. “Kad budemo imali konkretnu, sadržajnu podlogu onda možemo razmišljati o sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost”, dodao je.

Nastavite čitati