Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Plenković: 'Prijem je nevažna tema. Imamo predsjednika koji ne čestita svom narodu Dan državnosti'

'Vi mene koji nisam ni pozvan pitate o dolasku na taj prijem'

FOTO: Screenshot N1

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obilazi danas Split, Sveti Filip i Jakov te Šibenik, a tijekom svog proputovanja stao je u Petrčanima gdje je dao izjavu za medije, javlja N1. Na početku je komentirao turističku sezonu.

“Ocijenili smo u vrlo otvorenom razgovoru da je dosadašnji tijek turističke sezone izrazito uspješan. Imali smo skoro 11 milijuna dolazaka, 56 milijuna noćenja. Prihodi su izrazito dobri, bolji su nego 2019. godine. Prema podacima za prve dane kolovoza, sve ukazuje da će i kolovoz biti bolji nego 2019. Vratila se teza o održivom turizmu u naš diskurs”, poručio je Plenković.

Nedolazak ministara na Milanovićev prijem

Novinari su ga pitali i o nedolasku ministara na svečani prijem koji organizirao predsjednik Zoran Milanović na Kninskoj tvrđavi. Plenković je kazao kako on na prijem nije pozvan pa da ne razumije zašto se njemu to pitanje postavlja. “Ono što je meni indikativno je da je to uopće tema. Kako nije bila tema čestitanje Dana državnosti. To je jedini slučaj u svijetu da predsjednik odšuti Dan državnosti”, rekao je pa dodao da će sutra svi biti na svečanosti u Kninu.

Smatra da je današnji nedolazak ministara nevažna tema. “Nema nikakvog sukoba. Postoji predsjednik koji ne čestita svom narodu Dan državnosti, a vi mene koji nisam ni pozvan pitate o dolasku na taj prijem. Sutra je Dan pobjede, zahvalnosti”, poručio je Plenković. Rekao je i da misli kako predstavnici SDSS-a neće doći. “Što se mene tiče, ne moraju svi biti svaki put. Bio je potpredsjednik Milošević 2020. godine kada je bila važna obljetnica. Doći će sigurno nekom drugom prilikom”, rekao je.