Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Plenković o Milanoviću: 'Čovjek stalno laže i izmišlja'

'Na izborima se lažno predstavlja da je normalan, a vidite na način na koji se ponaša da je to jako upitno'

Nakon ministra obrane Marija Banožića i Predsjednika Republike Zorana Milanovića, svoje mišljenje o problematici uloge vojske na obilježavanju obljetnice operacije Bljesak u Okučanima ponudio je i premijer Andrej Plenković. Premijer je komentirao je može li predsjednik Milanović izravno zapovijedati vojnim zapovjednicima.

“To pokazuje da politizira Hrvatsku vojsku, a to je najgore što netko tko je navodno zapovjednih HV-a može činiti i to na dan kad ćemo svi zajedno obilježiti 26. obljetnicu Bljeska. To govori koliko je ispod razine funkcije za koju je dobio povjerenje zahvaljujući Škori i njemu sličnima”, rekao je Plenković i dodao: Nisam slušao te tlapnje, budući da je očito besposlen i onda se bavi ovakvim stvarima tako da mi je krajnje nebitan”, prenosi N1.

Premijer kaže da želi normalan protokol te da je sve što Milanović radi “predstava, cirkus”. “Zajedničkog polaganja vijenaca nema niti će biti, na to se treba naviknuti. Mi za njim ucviljeni nismo”, dodao je.

Milanović mora ‘vratiti dugove’

Plenković je komentirao i otvoreno pismo koje potpisuje Stevo Culej u kojem se poziva državni vrh da zajednički obilježe akciju Bljesak. “Dostojanstveno ćemo obilježiti to, kao i na Plitvicama”, istaknuo je, i vratio se na pitanje predsjednika, rekavši da Milanović očito mora vratiti dugove “onima koji su ga birali”. Premijer je potom objasnio tu napomenu:

“Birali su ga oni koji postoje samo da bi oslabili poziciju HDZ-a. Zato je poanta ovih izbora da dobijemo snažnu potporu birača. A on, budući da mu je SDP na 15%, ponaša se kao je i dalje lider SDP-a, jer Grbin ne postoji, čini nešto što predsjednik ne bi trebao činiti”, poručio je.

‘Čovjek laže i izmišlja’

Premijer nema dobro mišljenje ni o predsjednikovoj ulozi u borbi protiv korona pandemije, rekavši da se bavio opstrukcijom tijekom borbe protiv zaraze. “Njegova postignuća kao premijera su fenomenalna, svi vape za tim vremenima”, rekao je premijer, javlja N1.

Milanović je rekao da nije dobio popis veleposlanika, a Plenković ističe da Ured PRH-a ima taj potpis te da mogu nastaviti razgovore kad odgovori na popis. “Čovjek laže i izmišlja stalno. Na izborima se lažno predstavlja da je normalan, a vidite na način na koji se ponaša da je to jako upitno”, kazao je Plenković.

Poručio je da Milanović politizira i vojsku, ali i izbor veleposlanika. “Nemamo zašto razgovarati, imamo protokol koji je dogovoren u ponedjeljak”, zaključio je pitanje svečenosti u Okučanima.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više