Politika & Kriminal

Plenković objavio imena svih ministara u novoj Vladi

Broj ministarstva smanjen je s 20 na 16

FOTO: screenshot n1
Za još važnih vijesti, istraga i analiza pretplatite se na Dnevni Telegram newsletter.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas je članovima Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a predstavio sastav nove vlade, koju je nakon toga predstavio i javnosti. Za predsjednika Sabora predložen je Gordan Jandroković. Potpredsjednici bi trebali biti Željko Reiner i Ante Sanader. Za predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a predložen je Branko Bačić.

Nova Vlada imat će 18 članova i četiri potpredsjednika. ”Potpredsjednici su Tomo Medved, ministar branitelja, Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, ministar financija Zdravko Marić te gospodin Boris Milošević, potpredsjednik Vlade i onaj koji zadužen za društvene djelatnosti i manjinska prava”, rekao je Plenković.

U Vladu ušle Brnjac i Tramišak

Premijer je predstavio i 16 ministara. To su ministar obrane Mario Banožić, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, ministar branitelja Tomo Medved, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar financija Zdravko Marić, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Ministar združenog ministarstva gospodarstva i održivoga razvoja bit će Tomislav Ćorić, ministar graditeljstva, prostornoga uređenja i državne imovine Darko Horvat, ministar rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar zdravstva Vili Beroš, ministrica poljoprivrede Marija Vučković te kao ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

O nezadovoljstvu nekih HDZ-ovaca

Plenković je nakon predstavljanja novih ministara odgovorio na nekoliko novinarskih pitanja. „Obećali smo da ćemo smanjiti broj dužnosnika. Ići ćemo na funkcionalno smanjivanje općina. To je proces koji će trajati“, kazao je premijer o najavljenim reformama.

Rekao je i da se ne obazire na navodno nezadovoljstvo HDZ-ovaca nekim novim ministrima. „Kad netko nešto kaže javno na sastanku, s njim ću rado razgovarati“, kazao je Plenković.

 

Otkrijte još članaka kao ovaj u Telegramovim newsletterima

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu