Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Plenković prije sastanka s Vučićem: 'Ping-pongom se mogu baviti s prijateljima, od takve političke retorike nema ništa dobro'

Razgovarat će, između ostalog, o udžbenicima koji 'negiraju postojanje hrvatskog jezika'

FOTO: N1

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas je u Brdu kod Kranja gdje se održava summit Europske unije o zapadnom Balkanu. Plenković je uoči summita dao izjavu medijima rekavši da Hrvatska zagovara proširenje Unije kao i da smatra da neke zemlje regije zaslužuju otvaranje pristupnih pregovora.

“Ono što je Hrvatskoj posebno bitno, jest da se nastavi proces pregovora, da se što prije otvore pregovori i sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom, one su to zaslužile. Posebno nam je bitna i BiH u kojoj su Hrvati jedan od tri konstitutivna naroda. Očekujemo da političke stranke u toj zemlji na primjeren način primijene izborno zakonodavstvo prije sljedećih izbora”, rekao je Plenković, javlja N1.

Dodao je kako će na summitu ponoviti da je proširenje EU jedini pravi put za naše susjedne zemlje. Novinari su ga pitali hoće li se sastati sa Željkom Komšićem, za što je rekao da nije predviđeno.

O čemu će razgovarati s Vučićem

No, potvrdio je kako će se sastati sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem. Novinare je zanimalo o čemu će razgovarati. “Ping-pongom mogu se baviti s prijateljima. Od takve političke retorike nema ništa pozitivno. To nije moj stil i neće biti ni dalje”, rekao je na to.

Dodao je da će razgovarati o udžbenicima koji ‘negiraju postojanje hrvatskog jezika’ te da će inzistirati na razgovoru o nestalima u Domovinskom ratu.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više