Politika & Kriminal

Plenković se toliko zajurio na sastanak da je zaboravio na službeno fotkanje. Janšu je ostavio samog

Slovenski premijer je zbunjeno gledao kako Plenković odlazi bez njega

FOTO: Screenshot Twitter

Danas u 15:00 sati u Otočcu ob Krki hrvatski premijer Andrej Plenković sastao se sa slovenskim predsjednikom vlade Janezom Janšom. Dvojica premijera razgovarat će o hrvatsko-slovenskim odnosima i zajedničkoj borbi protiv koronavirusa, objavljeno je jučer. No, prije početka sastanka Plenković i Janša trebali su odraditi uobičajeno zajedničko fotografiranje, a hrvatski premijer u tom se trenutku malo zbunio.

Dok se Janez Janša zaustavio na predviđenom mjestu, i namjestio se ispred grupe fotografa, Plenković je projurio prema ulazu u dvorac u kojem se održavaju razgovori. Na snimci koju je objavila reporterka N1 televizije Ana Mlinarić lijepo se vidi kako hrvatski premijer dolazi gotovo do ulaza, i tamo prijateljski maše nekome od ljudi koji su trebali dočekati goste. Jasno se može primijetiti i trenutak kada se premijeru upalila lampica, pa se okrenuo i vratio natrag na mjesto na kojem ga je čekao pomalo zbunjeni predsjednik slovenske vlade.

Slovenci su zabrinuti zbog stanja u Hrvatskoj

Plenković i Janša fotografiranje su kasnije ipak odradili, nakon čega su produžili na sastanak. Kako javlja reporterka N1, u razgovorima sudjeluju i hrvatski ministri Davor Božinović, Vili Beroš i Gari Cappelli, kao i članovi Nacionalnog stožera civilne zaštite Krunoslav Capak i Alemka Markotić. Slovenski mediji pišu da će ovo biti prvi sastanak dvojice premijera oči u oči, mada često telefonski razgovaraju o razvoju epidemije koronavirusa.

Spominje se i oštri rast broja oboljelih u Hrvatskoj posljednjih dana, te kritike slovenskih vlasti koje hrvatske mjere suzbijanja širenja zaraze smatraju preblagima. Slovenski mediji navode i kako će slovenska strana iznijeti primjere dobrih praksi kojima se ta zemlja bori protiv epidemije. U Sloveniji je jučer otkriveno 17 novih slučajeva zaraze, dok je u Hrvatskoj danas registrirano 116 novozaraženih, čime srušen dnevni rekord iz travnja. Slovenska vlada još je početkom mjeseca zbog porasta dnevnog broja zaraza Hrvatsku stavila na “žutu” listu epidemiološki manje sigurnih država.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu