Politika & Kriminal

Plenković tvrdi da si šef Hrvatske lutrije nije u koroni uplatio bonus. Odakle mu onda u imovinskoj kartici?

Bernardić je danas prozvao Marija Musu jer si je upisao 200.000 kuna bonusa

U jednom trenutku večerašnje debate na Novoj TV, tema o kojoj su šef SDP-a Davor Bernardić i šef HDZ-a Andrej Plenković pričali su mjere za spas ekonomije. Konkretno, pitanje je bilo hoće li za spas ekonomije uzimati novac iz drugog mirovinskog stupa.

Obojica su prvo odgovorila da im to nije opcija, a onda je Bernardić prozvao Plenkovića da je njihova vlada već posegnula za štednjom građana. Rekao je i kako je trebao uštedjeti na nepotrebnim troškovima, a kao jedan takav naveo je bonus koji su si isplatili u Hrvatskoj lutriji.

Musa u imovinsku upisao skoro 200.000 kunaBer

Konkretno, Bernardić se referirao na predsjednika Uprave Hrvatske lutrije Marija Musu koji je 5. lipnja u svoju imovinsku karticu upisao iznos od 193.444,13 kuna. Naveo je kako je to “Nagrada dodatak plaći za ostvarene ciljeve i poslovne rezultate”.

Plenković je podsjetio da je Musa to demantirao. “Nikakvih bonusa nije bilo”. To je istina, Musa zbilja jest demantirao ovu informaciju, ali šef Uprave Hrvatske lutrije nije objasnio odakle se onda taj iznos pojavio u njegovoj imovinskoj kartici. Najavio je tek da će tužiti predsjednika zagrebačkog SDP-a Gordana Marasa koji je s tom informacijom prvi izašao u javnost.

Plenković evidentno vjeruje gospodinu Musi jer ga je večeras branio u dva navrata. “Sigurno ništa nije napravljeno u ovoj godini, to jednostavno nije točno. Takvih ponašanja u javnim poduzećima u ovom trenutku nije bilo”, rekao je komentirajući Bernardićevu izjavu da si je Musa usred krize s koronom isplatio skoro 200.000 kuna bonusa.

Nastavite čitati