Plenković u velikom intervjuu najavio: ‘Smanjit ćemo broj lokalnih dužnosnika za pola i uštedjeti 100 milijuna kuna godišnje’

Premijer u današnjem Novom listu iznosi nove najave

ZADNJA IZMJENA: srp 18, 2020

Premijer Andrej Plenković dao je veliki intervju za Novi list. “Vidjeli ste da nakon izborne pobjede nismo pokazivali euforiju, već smo htjeli izbore ostaviti što prije iza nas i prionuti poslu, jer to naši građani očekuju i zaslužuju, a izazovi pred Hrvatskom su veliki”, kazao je na početku razgovora.

Govorio je o namjerama da iz EU osigura “daleko veći iznos u sljedećem razdoblju nego proteklih sedam godina”. “To će biti snažan impuls brzom gospodarskom oporavku radi COVID-19 krize te jamstvo sigurne budućnosti građanima u kriznim vremenima”, kazao je.

Najave smanjenja

Ponovio je kako će spajanjem resora smanjiti Vladu za četiri ministarstva: “U prvom koraku, ovo smanjenje broja ministarstava znači manji broj ministara, što će i meni kao predsjedniku Vlade olakšati upravljanje Vladom i komunikaciju s pojedinim ministrima, te ću se moći više posvetiti svakom od resora”.

Za lokalne dužnosnike najavljuje velika rezanja: “U idućem mandatu, prepolovit ćemo broj lokalnih dužnosnika ukidanjem mjesta zamjenika načelnika, gradonačelnika i župana te ćemo smanjiti za petinu broj članova lokalnih predstavničkih tijela. To će donijeti godišnju uštedu od najmanje 100 milijuna kuna. Provodimo analizu i omogućit ćemo funkcionalno spajanje općina, pri čemu će naglasak biti na učinkovitosti, održivosti i transparentnosti jedinica lokalne samouprave”. Cijeli intervju možete pročitati ovdje.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program