Politika & Kriminal

Plenković: 'Usuglašen je plan ublažavanja mjera. Idemo u tri faze, prva kreće 27. travnja'

Kako kaže, sutra će detaljnije predstaviti plan relaksacija mjera

Andrej Plenković maloprije je stao pred novinare nakon sastanka užeg kabineta Vlade koji je počeo u 16 sati. Na sastanku je utvrđen plan relaksacije mjera a njih će, kako je upravo najavio premijer, predstaviti javnosti sutra u 13 sati.

Kako kaže, mjere su usuglašene. “Zdravstveno-restriktivne mjere su dale rezultate. U postupno reaktiviranje gospodarskih aktivnosti idemo s postepenim ublažavanjem”, rekao je premijer. “Cilj je da ostvarimo i gospodarsku aktivnost i korist u smislu reaktivacije gospodarstva pa sukladno tome i prihoda u pročun”, rekao je.

U tri faze

Kako ja najavio, relaksacija mjera će ići u tri faze. “Idemo s faznom reaktivacijom, u tri faze”, rekao je. Prva kreće 27. travnja, druga 4. svibnja, a treća 11. svibnja.

Više detalja nije htio iznositi, sve će, kako je rekao, objasniti sutra u 13 sati.

Novinari su ga na kraju pitali i o izboru novog državnog odvjetnika. Kako kaže, o tome će se sutra razgovarati na Vladi. “Dobili smo šest kandidata, imamo 5-6 ministara koji su vezani za ovu temu, imat ćemo razgovore s kandidatima i nakon toga donijeti odluku”, rekao je premijer.

 

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu