Plenković zbog pregovora sa sindikatima neće ići na UN-ov klimatski summit u Madridu

Danas se nastavljaju pregovori

ZADNJA IZMJENA: pro 2, 2019
Foto: PIXSELL

Zbog nastavka razgovora s predstavnicima sindikata u sustavu obrazovanja, premijer Andrej Plenković otkazao je sudjelovanje na UN-ovoj konferenciji o klimatskim promjenama u Madridu, potvrđeno je u nedjelju navečer iz Banskih dvora.

Da se u ponedjeljak nastavljaju pregovori Vlade i sindikata, najavio je u nedjelju navečer predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec nakon maratonskih pregovora u Banskim dvorima.

Pregovori se nastavljaju danas

“Zaključili smo da još trebamo malo vremena za razgovor, razgovor i pregovore ćemo nastaviti sutra, sutra očekujemo završetak”, kratko je novinarima rekao Mihalinec ne iznoseći pojedinosti tih pregovora koji su počeli u nedjelju u 15 sati i završili oko 21, 30 sati.

“Dogovorili smo da dalje izjave o tome ne dajemo, molim da nas više ništa ne pitate, ne nazivate, tražite”, rekao je novinarima. Potvrdio je da se štrajk u školama, koji traje već 35 dana, nastavlja u ponedjeljak. U Madridu se u ponedjeljak otvara klimatski samit COP25 na kojem je trebao biti i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program