Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Počelo suđenje četvero mladih optuženih da su u Varaždinu nasmrt pretukli profesora. Tvrde da nisu krivi

Uvjeravaju da je 35-godišnji profesor umro od ranijeg pada a ne njihova mlaćenja

15.02.2022., Varazdin- Sudjenje Ivoru Vujasinovicu, Asji i Ivanu Gorskom te Dominiku Znidaricu za tesko ubojstvo profesora Nine Cengica.  Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
FOTO: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Na Županijskom sudu u Varaždinu jutros je počelo suđenje za četvero mladih osumnjičenih da su prošle godine u svibnju na smrt pretukli 35-godišnjeg profesora Nina Čengića. Prvooptuženi Ivor Vujasinović, drugooptužena Asja Gorski, njezin brat Ivan Gorski te Dominik Žnidarić Živka, svi redom, izjasnili su se da nisu krivi.

Jezivi događaj odigrao se ispred varaždinske udruge Kulturana oko 4 i 30 sati ujutro. Optužnica četvorku tereti da su “zajednički i dogovorno” pretukli profesora engleskog jezika, koji im se zamjerio jer je ranije u klub pozvao policiju zbog kršenja epidemioloških mjera. Policajci su tada izašli na teren, a kada im nitko nije otvorio vrata kluba, otišli su.

Trojica mladića i djevojka potom su izašli iz Kulturane i, prema optužnici, Čengića počeli mlatiti rukama, nogama i drvenom palicom. Pri tome je Čengić teško ozlijeđen, a sutradan je, unatoč operacijskom zahvatu, u Općoj bolnici Varaždin podlegao ozljedama. Prema optužnici, prvi ga je udario Ivor Vujasinović, koji ga je počeo cipelariti, a potom su za njim krenuli i ostali.

Branitelji tvrde da je Čengić pao s barske stolice

Branitelji osumnjičene četvorke ne negiraju da su njihovi branjenici premlatili Čengića, no tvrde da njihovi udarci nisu bili smrtonosni. Naime, kažu da je Nino Čengić, a na osnovu nalaza sudskog vještaka, ranije te noći u prostorijama kluba pao s barske stolice i udario glavom o pod pri čemu je zadobio ozljede od kojih je kasnije i preminuo.

Telegram je odmah nakon ovog stravičnog događaja pisao kako je četvero osumnjičenih priznalo istražiteljima da su pretukli Čengića, tvrdeći da im nije bila namjera ubiti ga. Željeli su mu se, kako su tada tvrdili, samo osvetiti.

Osumnjičenima prijeti kazna zatvora od najmanje 10 godina zatvora, a do sada nisu kažnjavani.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više