Politika & Kriminal

Podaci s punktova za cijepljenje: raste interes za treću, ali ne i za prvu dozu cjepiva protiv korone

Danas je tisuću građana dobilo treću dozu, no neki će na nju još pričekati

Voditeljica Službe za školsku i adolescentnu medicinu, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’ Tatjana Petričević Vidović objasnila je je za HRT zašto su se stvorile gužve na Zagrebačkom velesajmu na jednom od punktova za cijepljenje u Zagrebu.

“Stvorio se red jer su neki ljudi došli, u želji da dobiju treću dozu, malo prerano izvan onih preporuka od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Malo smo morali izvršiti neke konzultacije i uputiti ih da dođu, ako nije bilo indikacija, kad im prođe minimalno šest mjeseci od druge doze”, rekla je potvrdivši kako je booster i treću dozu primilo tisuću građana.

To je još dobio booster dozu?

Booster dozu danas je primio i dio djelatnika Klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’, među kojima i ravnateljica Alemka Markotić. I dok je za treću dozu interes velik, necijepljeni se i dalje dvoume, proizlazi iz informacija do kojih je došao HRT.

“Sitni su pomaci, mjere se u dijelovima postotaka. Splitsko-dalmatinska županija je u onoj četvrtini najlošijih županija po procijepljenosti”, ističe Marko Rađa, dr. med., Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu