Politika & Kriminal

Podignuta je optužnica protiv čovjeka koji je u Đakovu ubio socijalnu radnicu i pravnika

Optužen je za ubojstvo na okrutan način i ubojstvo zbog bezobzirne osvete

FOTO: Screenshot HRT

Podignuta je optužnica protiv Andrije Drežnjaka za dva teška ubojstva u u Đakovu, i to za ubojstvo na okrutan način i ubojstvo zbog bezobzirne osvete. Drežnjaku je uz to produljen istražni zatvor, javlja reporterka N1 televizije Matea Dominiković.

Drežnjak je u srpnju ove godine ubio socijalnu radnicu đakovačkog Centra za socijalnu skrb Blaženku Poplašen i teško ranio pravnika te ustanove Ivana Pavića, koji je deset dana kasnije preminuo od posljedica ranjavanja.

Planirao je bijeg iz zemlje

Drežnjak je nakon napada pobjegao, no ubrzo je uhvaćen te mu je istražni sudac odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i ometanja istrage, i opasnosti od ponavljanja djela. Policija je prije toga pronašla dokaze koji nepobitno potvrđuju da je osumnjičenik počinitelj kaznenog djela. Riječ je o oružju koje se povezuje s čahurama s mjesta zločina, ali pronađeni su i putovnica i veća količina novca pa se sumnja da je Drežnjak planirao bijeg iz zemlje.

Do pucnjave u đakovačkom Centru za socijalnu skrb došlo je u prijepodnevnim satima 9. srpnja. Ubojica je ušao u Centar, a pritom nije pregledan pa je bez problema unio oružje. Nakon što je prošao pored zaštitara, ušao je u urede Blaženke Poplašen, koju je na mjestu ubio. Nakon toga u glavu je upucao pravnika Ivana Pavića i teško ga ranio. S mjesta nesreće pobjegao je biciklom.

Nastavite čitati