Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Poduzetnici ne odustaju. Novi prosvjed 27. veljače

Zahtjevi poduzetnika ostaju isti, a tražit će i smjenu ministra Ćorića

13.11.2018., Zagreb -  Drazen Orescanin, predsjednik uprave tvrtke Poslovna inteligencija. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Hrvatski poduzetnici i ugostitelji koji su prije nekoliko dana prosvjedovali na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, ukazujući na diskriminatorne mjere Vlade te činjenicu da im se odštete i poticaji ne isplaćuju na vrijeme, već najavljuju još jedan prosvjed. On bi se trebao održati krajem veljače, objavio je Dnevnik.hr.

O novom prosvjedu govorio je izvršni direktor Glasa poduzetnika Dražen Oreščanin koji je istaknuo kako će se prosvjed održati, ako Vlada ne promijeni retoriku i ne počne surađivati s građanima.

Zahtjevi ostaju isti

Prema riječima Oreščanina, puno je građana pokazalo zanimanje za dolazak na prosvjed, a novi bi se trebao održati 27. veljače. “Tražit ćemo odobrenje od Grada da možemo koristiti binu i razglas za što treba 21 dan. Prosvjed ćemo pripremiti i najaviti dosta ranije. Bit će u subotu da svi mogu doći. Znači planira se da to bude 27. veljače”, kazao je Oreščanin.

Zahtjevi poduzetnika ostaju isti i uključuju jednake mjere za sve, bez diskriminacije, te isplate za mjere na vrijeme. Što se tiče principa zahtijevaju od Vlade da se prema građanima počne ponašati s dužnim poštovanjem jer su građani poslodavac, a Vlada je zaposlenik.

Osim toga traže i ukidanje obaveznih članarina za komore i turističke zajednice te ostavku ministra Tomislava Ćorića koji je prema riječima Dražena Oreščanina “najgori ministar u povijesti Hrvatske”.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu