Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Crna kronika

Crna kronika Poginulo svih sedam putnika u helikopteru koji se srušio na sjeveru Italije

Spasioci su našli nestali helikopter na granici između regija Emilia-Romagna i Toskane nakon otprilike dva dana potrage

CALABASAS, CALIFORNIA - JANUARY 26: (EDITOR'S NOTE: Alternate crop.) Wreckage of the crashed helicopter that was carrying former NBA star Kobe Bryant and his 13-year-old daughter Gianna smolders on the ground on January 26, 2020 in Calabasas, California. According to reports, five people including Bryant and his daughter have been confirmed killed in the crash.   David McNew/Getty Images/AFP (Photo by DAVID MCNEW / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
FOTO: Getty Images via AFP

Svih sedam putnika na helikopteru koji se srušio u Apeninima na sjeveru Italije poginulo je, kazale su lokalne vlasti u subotu, prema novima podacima. Ranije je guverner regije Toskane Eugenio Giani rekao da je pet osoba smrtno stradalo, a dva se putnika i dalje vode kao nestali.

Spasioci su našli nestali helikopter na granici između regija Emilia-Romagna i Toskane nakon otprilike dva dana potrage. Dobili su dojavu od planinara koji je uočio dijelove helikoptera. “Imali smo koordinate te smo doletjeli do mjesta nesreće – sve je izgorjelo, rekao je vojnik zrakoplovstva u videu koji je vojska objavila na Twitteru.

Olupina se nalazila na teško pristupačnom području te su spasioci morali hodati do nje, rekao je. Helikopter je iz toskanskoga gradića Lucce poletio u četvrtak prema sjevernome talijanskom gradu Trevisu.

S radara je nestao iznad brdovitoga i šumovitog područja, gdje ga je zahvatilo loše vrijeme. U helikopteru je bilo sedam osoba, među kojima četvorica turskih poduzetnika za tvrtku Eczacibasi Consumer Products, podružnicu velike turske industrijske grupe, Eczacibasi.

Oni su se vraćali sa sajma koji se održavao u Italiji, stoji u priopćenju tvrtke. Po libanonskoj državnoj novinskoj agenciji NNA, druga dva putnika bili su libanonski državljani.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više