Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Pojavila se informacija o uzroku strašnog požara u Splitu. Vlasnik stana je, navodno, ostavio uključeno električno kuhalo

Stanari su prijavljivali vlasnika zbog velikih količina otpada

24.11.2019., Split - Pozar u stanu u zgradi u Papandopulovoj ulici na Trsteniku. Na terenu je hitna pomoc i pet vatrogasnih vozila. Photo: Milan Sabic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Uzrok požara koji je buknuo u nedjelju u stambenoj zgradi na splitskom Trsteniku je kuhalo. Točnije, kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, vlasnik stana na šestom katu u Papandopulovoj ulici ostavio je uključeno električno kuhalo što je dovelo do izbijanja požara u kojem su ozlijeđene četiri osobe.

Očevid u stanu napravljen je u ponedjeljak na prisustvovao mu je i vlasnik stana, kojem je inače oduzeta poslovna sposobnost te mu je skrbnik jedan član obitelji.

Uzaludna bitka s otpadom

Stan je prije izbijanja požara bio pun različitih predmeta i otpadnih materijala među kojima je bilo i automobilskih guma te plastične ambalaže. Stanari su prijavljivali vlasnika zbog velikih količina otpada, no kažu da na njihove pozive nitko nije reagirao.

Vatrogascima je trebalo osam sati kako bi potpuno svladali požar u kojem su oštećeni i balkoni stanova na višem katu dok je u one na nižim katovima ušla voda prilikom gašenja požara.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više