Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Pavić vratio novac za vina i parfeme. Zašto, ako su darovi bili uime ministarstva?

Pavić je Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU uplatio 7.071,59 kuna

Bivši ministar regionalnog razvoja i fondova EU, a sada saborski zastupnik Marko Pavić vratio je Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU 7.071,59 kuna za poklone koje je, kako tvrdi, kupovao europskim kolegama. To je maloprije objavio na svom Facebook profilu.

“Iznos protokolarnih poklona bio je 7.071,59 kuna. Iako je moja namjera bila dobra i podržavala je dobru diplomatsku praksu zbog insinuacija i uvreda na osobni račun kojima sam izložen zadnjih dana iznos od 7.071,59 kuna uplatio sam na račun Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i odlučio protokolarne poklone financirati iz vlastitih sredstava te više nemam namjeru o tome polemizirati u medijima”, napisao je na Facebooku.

Ministar nije dodatno pojasnio zašto je, ako je vino, parfeme i dezodorans kupovao kao poklone uime ministarstva, sada taj isti novac vratio.

Želim se osvrnuti na natpise u medijima punim insinuacija i uvreda na osobnoj razini o protokolarnim poklonima kojima…

Posted by Marko Pavic on Friday, July 24, 2020

Zašto je sam kupovao?

Priču o šopingu Marka Pavića otkrio je Telegram. Nekoliko dana bivši ministar pokušavao se opravdati za kupovinu 36 butelja vina, olovki, parfema i dezodoransa. Pavić je, kako smo pisali, tražio da mu Ministarstvo refundira 7.071,59 kuna koliko je potrošio na kupljenu robu.

Tvrdio je da je te proizvode kupovao kako bi ih poklonio europskim ministrima i drugim europskim dužnosnicima s kojima je Ministarstvo, kojem je bio na čelu, surađivalo tijekom hrvatskog predsjedanja EU-om. U jednoj verziji objašnjenja Ministarstvo se pozivalo i na ograničeni broj protokolarnih poklona pripremljenih za predsjedanje Unijom.

Sam Pavić, kada je neki dan odgovarao na pitanja novinara, nije problematizirao broj protokolarnih poklona, nego je tvrdio da je darova za europske kolege htio dati “osobni touch”.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više